Etter å ha holdt på jevnt og trutt med oppussing over flere år, og det siste gjøremålet  var å lage 2 barnerom og en stue i en tidligere loftsetasje som var utvidet fra seks kvadrat til over hundre, satte et par venninner av ekteparet foten ned. Nok er nok, dere blir aldri ferdig. De tok bilder av oppussingsobjektet og sendte inn søknad til Sinnasnekker’n.

Gammle hus mossDet var sånn det hele begynte, sier

Cathrine Enger Johansen. Hun og ektemannen, Ivar Rusvik Johansen, hadde da vært igjennom uendelige timer med oppussing av huset og enda var det langt til mål. Jeg trodde ærlig talt ikke de ville velge oss, men er uendelig glad og takknemlig. Dette ville vi aldri vært foruten, selv om vi grudde oss litt på forhånd før filmteamet troppet opp. Da var det bare å brette opp ermene nok en gang, men denne gangen med kyndig hjelp.

Det var kamera som fulgte med overalt hele tiden, men man tenker ikke så mye over det etterhvert. Første dagen er det uvant, men man innfinner seg raskt  med situasjonen og det var jo veldig hyggelige folk å ha i hus, sier Ivar. Det ble nesten litt tomt da de forsvant! Vi hadde det veldig morsomt sammen den uka de var her, og det ble mye latter. Som da Cathrines blyant forsvant sporløst, for siden å dukke opp under parketten på soverommet. (!) Otto ristet på hodet, men etter litt demontering fikk han fisket den frem. Resultatet ble jo bare mye latter.  Cathrine følte seg bittelitt flau, men fortsatt stolt etter å ha lagt parkett på egenhånd.

Nytt hus sinnasnekkerenJeg har lært mye av Otto underveis, og kanskje viktigst av alt er at mye kan gjøres på en god måte uten at det tar for lang tid, forteller Ivar. For det er noe av poenget; alt tar så mye lenger tid enn først antatt, og det er lett å miste motet. Jeg tenkte at «vi har jo bare andre etasje igjen,» men er redd jeg ville brukt to nye år på det Otto og hans team gjorde på en uke.

Det har blitt mange dugnadstimer og vi er så takknemlige for all hjelp vi har fått av naboer, venner og kollegaer. Halvåret før Sinnasnekker’n kom på besøk visste jeg ikke min arme råd sier Cathrine. De hadde da blant annet fyllt 70 svarte søppelsekker med små kork-kuler som tidligere ble brukt som isolasjon mellom etasjene i det gamle huset. Det ble noen tårer, og når jeg ser tilbake på bilder kan jeg nesten ikke skjønne at vi orket, fortsetter hun. Hun har samlet før – og etter bilder, og de fleste av rommene er nesten ikke til å kjenne igjen.

Vi var veldige lykkelige i tiden etter Sinnasnekker’n hadde vært her, og tok oss en god pause og bare nøt å være i huset, forteller paret. Da Otto og hans team skulle komme på gjenvisitt noen måneder senere, jobbet de flittig for å ferdigstille noen fler av prosjektene. Det siste av listverk kom på plass i siste liten.

Interiør Sinnasnekkeren MossDet er nok mange som kan kjenne seg igjen i det, med litt press blir iallfall mye gjort, avslutter Ivar og Cathrine som absolutt kan anbefale andre å melde seg på Sinnasnekker’n. Otto er nemlig slett ikke så sinna, tvert i mot er han en utrolig hyggelig og morsom person – og hele teamet med han!

Tekst: Kristin Emilie Gudbrandsen

Del
Foregående artikkelJeløy Vespa Club suser av gårde
Neste artikelLadbart råskinn
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS