Opel er på offensiven og har i år kommet med flere modeller enn de fleste andre bilmerker. En av disse er Crossland X – en mini-SUV som Opel selv betegner som en Crossover. En velutstyrt, liten, men likevel svært så romslig bil som hos Høiden Autosenter har en startpris på under 250.000 kroner.

Crossland X har en startpris i Moss på 249.900 kroner. Da får du en tresylindret 1,2 liters manuell turbomotor som yter 110 hestekrefter. Vil du opp et utstyrsnivå til premium starter prisen 264.900 kroner for en Crossland X med tilsvarende motor, mens varianten med seks-trinns automatgir er 10.000 kroner dyrere.

Crossland X er så vidt mindre enn Opels tidligere modell Mokka i utvendig størrelse, og om kort tid kommer Grandland X som en storebror i Opelfamilien. Disse modellene er et resultat av at biltrenden er at stadig flere vil ha SUV-liknende biler i alle størrelser.

Selv om Crossland X med sine 4.21 meters lengde er en liten bil så får du ikke den følelsen når du setter deg inn i den. For du setter deg nemlig INN i bilen, ikke ned i setet. Førersetet er høyt, og det er oversiktlig. For undertegnede med sine 188 centimeter på strømpelesten så var også takhøyden god. En får i det hele følelsen av romslighet og plass inne i Crossland X.

Også for de som skal sitte på er det godt med plass. Baksetet kan nemlig justeres 15 centimeter. Plassen til bagasje er heller ikke liten. Med baksetet i fremre stilling så har du 520 liter til rådighet mens man med godt voksne bakpassasjerer fortsatt har 410 liters bagasjeplass. Du kan selvsagt også legge ned hele eller deler av baksetet, og med hele setet nede så kan du ha med deg hele 1255 liter bagasje.

Bilen har en rekke teknologiske finesser som de fleste nye biler har i dag, og for overkommelige priser kan kundene gjøre tilvalg av utstyr. På testbilen var det blant annet et headup-display som på en gjennomsiktig skjerm i frontruta viser hastigheten. En finesse som er lett å like når en blir vant til å bruke den.

På landeveien får en heller ikke følelsen av at det er en relativt liten bil man kjører. Stabil og behagelig å kjøre, og de gangene en kommer litt for langt ut mot veikanten så sier bilen i fra med en pipelyd.

Crossland X er tas inn i Norge med de to utstyrsgradene Innovation og Premium. Med såpass liten prisforskjell på pakkene så vil nok de aller fleste velge Premiumen. Her får du blant at AGR-seter, hvor det er armlener i midten og uttrekkbare sitteputer.

Premium er også utstyrt med NAVI 5,0, som inkluderer blant annet åtte tommers skjerm i midten, 3,5 tommers førerskjerm, flere USB-kontakter og en sikt- og lyspakke med LED-lys både foran og bak på bilen. En spares også for å måtte blende selv når en møter biler. Det gjør Crossland X Premium automatisk.

Crossland X er en bil som passer for mange, også familier med småbarn. Men de fleste kjøperne vil nok være voksne mennesker og da kanskje de som trenger en nummer-to bil. Den erfaringen har da også Høyden Autosenter høstet de ukene bilen har vært på markedet. Interessen har vært stor, og mange har allerede kjøpt en Crossland X.

Del
Foregående artikkelÅrets julegaver til alle i Moss
Neste artikelFullførte Oslo Maraton to år etter hoftebrudd
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS