Oliver Berg Askland drømmer om å bli fotballproff. 14-åringen, som har gått gradene i Moss FK, har allerede fått en liten smak av profflivet. Seks ganger  har han besøkt
Sheffield United hvor han har trent med deres akademi, og den engelske klubben vil ha talentet fra Moss over på flere besøk og spillere blir ofte tilbudt kontrakt når de er på Olivers alder.

I år kan Moss To-Takt AS og Mike Speight feire at det er fem år siden de sammen startet opp Moss To-Takt Academy AS. Opp gjennom årene har topptreneren bidratt til utviklingen av landslagsspillere på alle nivåer blant både gutter og jenter. Fotballakademiet, som har sin base på Ekholt kunstgress, består nå av 55 spillere i alderen 8-16 år. Spillerne kommer fra hele Østfold hver søndag formiddag for å få spisset fotballferdighetene sammen med Mike Speight.

I søkelyset til proffklubb
En av spillerne på fotballakademiet er Oliver Berg Askland. I tillegg til de ukentlige akademitreningene tar han også jevnlig privattimer i tillegg til at han trener med sin nåværende klubb FFK og har egentreninger på Spenst. Alt for å bli best mulig og kanskje oppfylle proffdrømmen.

En drøm som kan være nærmere enn ungutten aner. Seks ganger har han besøkt Sheffield Uniteds akademi og en gang har han spillte med dem i Bergen. Nå vil klubben ha Oliver over til nytt treningsopphold i vinterferien. Det er også avtalt treningsopphold i høstferien, og er Sheffield United fornøyd med utviklingen så kan det komme et kontraktstilbud allerede i 2017.

– Dette er ikke noe jeg tenker på. Jeg er glad for å kunne trene med dem, og jeg blir glad om det skulle komme et tilbud. Målet er å bli best mulig, og jeg håper jo på proffspill. Drømmen er å spille for favorittklubben min, Liverpool, smiler Oliver Berg Askland.

Ut av komfortsonen
Han har i hele oppveksten spilt fotball for Moss FK og er her en av nøkkelspillerne. Mike Speight er opptatt av å få spillerne ut av komfortsonen, at de skal prestere også i nye omgivelser.

– Det er kanskje hovedgrunnen til at jeg nå velger å melde overgang til Fredrikstad FK. Jeg vil ut av komfortsonen og prøve noe nytt. Samtidig har jeg blitt veldig godt tatt i mot i klubben. Men det blir rart å ikke lenger spille for Moss FK.

I tre år har Oliver Berg Askland trent med Mike Speight på Moss To-Takt Academy AS

– Det har betydd mye for meg. Jeg har blitt bedre teknisk og tenker raskere enn før. Mike følger opp hver enkelt av oss slik at vi får jobbet med de riktige tingene.

Hardt arbeid
Det ligger mye hardt arbeid bak Olivers utvikling som fotballspiller. Denne vinteren blir knalltøff.

– Jeg skal trene tre-fire ganger i uka med FFK. Som godt er har de treninger så tidlig som klokka 16.00. Det betyr at det blir mye igjen av kvelden. I tillegg skal jeg fortsatt trene en til to ganger i uka med Mike Speight samt en gang eller to med styrketrening i uka fram til sesongen starter. Det blir også enkelte treninger med kretslaget, smiler 14-åringen som for noen måneder siden også var på landsdelssamling med tanke på fremtidige landslag.

Mike Speight vet bedre enn de fleste hva som trengs for å komme langt som fotballspiller. Før han kom til Norge spilte han over 600 kamper som proffspiller. Det ble også seks B-landskamper. Mesteparten av karrieren hadde han i Sheffield United, hvor han fikk flere sesonger i det som i dag er Premier League. Samme klubb som
Oliver Berg Askland er i søkelyset til.

– Oliver kan nå langt som fotballspiller. Han er moden for alderen og har gode holdninger. Han er teknisk god, har gode lederevner på banen og gode avslutningsegenskaper. Tilbakemeldingene har vært veldig positive fra Sheffield United. At de vil ha ham tilbake er også et godt tegn.

Tore Kubberød (tekst)

Foto; Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelNerder som lever av andre nerder
Neste artikelPub med overraskelser
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS