Med den nye Micra når Nissan en mye bredere kundegruppe. Mens forgjengeren ofte hadde godt voksne eiere så har yngre bilførere falt for den nye Micraen. Det har den lokale forhandleren Brennes Auto merket.

Det er to måneder siden Nissan Micra ble lansert på det norske markedet, og Brennes Auto har merket at modellen nå fanger et større publikum. Selv om bilen fortsatt er liten og snerten så er det en helt annen bil. Nye Micra er bredere, den japanske bilfabrikken har jobbet mye med å få et mer trendy design i tillegg til at fargevalgene skal appellere til yngre bileiere.

Sporty utseende
Bilfabrikken har latt seg inspirere av sportsbiler når de har utarbeidet eksteriørdesignet på Nissan Micra. Bilen har blitt lav, bred og har flere moderne detaljer, som signaturgrillen foran i krom og sort glans som innrammer Nissan-emblemet, tøffe rektangulære tåkelys foran, såkalt flytende tak som ender i en takspoiler og skjulte dørhåndtak på bakdørene og boomerangformede hovedlys.

Romslig førerplass
Selv om Nissan Micra er en småbil så er det så absolutt ikke den følelsen en får når en setter seg inn i førersetet. Det er romslig, det er et veldig oversiktlig instrumentpanel hvor alle kommandoer er praktisk plassert. Brorparten av alt interiør, inkludert instrumentbordet, er laget av myke materialer i matchende farger kombinert med krom. Det er god sikt ut gjennom den store frontruten og et behagelig sete som gjør selv lengre kjøreturer behagelige. Og undertegnede, som er på den øvre delen av 180 centimeters skalaen, har plenty av plass.

Nissan Micra er praktisk i bykjøringen, smidig, liten og lett å lukeparkere med. På landeveien er bilen stabil og som å kjøre en langt større bil. Det er ikke noe problem å ta langturen i en Micra, men ferieturen med familien bør nok gjøres i en bil med litt større plass i baksetet og bagasjerommet. Men så er det ikke det formålet bilen er laget for.

Fire utstyrsvarianter
Nye Nissan Micra er laget i fire utstyrsvarianter. Det rimeligste alternativet koster fra rundt 190.000 kroner. Visia, som den billigste utstyrsvarianten heter, har enten 0,9 eller 1,0 liters motor og henholdsvis 90 og 70 hestekrefter, noe som er mer enn nok for en såpass liten og lett bil. På Visia får du utstyr som AM/FM-radio, USB, AUX, MP3 og bluetooth. Du får intelligent sporingskontroll, intelligent kjørekontroll, bakkestartassistent, intelligent nødbremsing og manuelt klimaanlegg.

Nissan Micra Acenta har en startpris på i underkant av 200.000 kroner. Da får du med hastighetsbegrenser, fem tommers førerinfo-skjerm, syv timmers display audio med fire høytalere, apple carplay tilkobling.

Nissan Micra N-Connecta til snaue 220.000 kroner. Da er bilen også utstyrt med automatisk klimaanlegg med renluftfilter, Nissan Connect integrert navigasjons- og audioaystem med DAB+ radio, 16 tommers lettmetallfelger (195/55R16), intelligent nøkkelsystem og motorstartknapp.

Den dyreste varianten av Nissan Micra er Tekna, som koster oppunder 230.000 kroner. Her får du også med BOSE Personal audiosystem med seks høytalere, parkeringssensor bak, ryggekamera, LED kjørelys og 17 tommers lettmetallfelger (205/45R17).

 

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelMFK Care tar ansvar
Neste artikelHobby som biintekt
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS