Siden hun er selvlært kunstner så har Nina Hagen slitt med å få innpass på galleriene. Utstillingene hennes har hovedsakelig vært på kafeer og andre mindre steder. Men nå er bildene hennes på veggene i Galleri Gerner. Mossekvinnen, som opprinnelig er fra Bergen, håper derfor at denne utstillingen kan bli en døråpner til andre gallerier.

– Jeg har alltid tegnet og vært kreativ. Den første utstillingen min var i 2008 på Galleri Mamen på Røed gård. Senere har det blitt en god del utstillinger, både alene og sammen med andre. Men utstillingene har hovedsakelig vært på kafeer og andre mindre steder. Derfor er jeg veldig glad for at jeg nå har fått et rom til mine arbeider på Galleri Gerner, sier Nina Hagen som stortrives i byen.

Foto Jørn Mortensen

Føler seg som kunstner
Bergenseren, som har bodd i Moss i 17 år, forteller at hun er selvlært.
– Jeg har ingen utdannelse overhode innen kunst og det har vært årsaken til at jeg ikke har sluppet til i kunstforeninger eller andre gallerier. Jeg forstår at det må være en ramme og noen krav til de som stiller ut, men utdanning bør ikke være avgjørende. Det er heller ikke alle som går kunsthøyskolen som blir kunstnere.

– Men føler du deg som kunstner?
– Kunstner er en tung betegnelse, men ja, jeg føler meg som kunstner. For meg handler dette om ønsket om å uttrykke meg gjennom bildene, om det indre presset på at jeg må tegne. Bildene tyter ut i alle former, ler hun.

Noffel figurer og kunstneren Nina Hagen
Nina Hagen er en kreativ dame med mange jern i ilden. Hun har skrevet fire barnebøker om Noffel, og ny bok er like rundt hjørnet. foto Jørn Mortensen

Bokaktuell
Nina Hagen er en kreativ dame med mange jern i ilden. Hun har skrevet fire barnebøker om Noffel, og ny bok er like rundt hjørnet.

– Denne gang er det en bok for et voksent publikum. Jeg tar for meg noe som er logisk, men som ikke folk tenker over. «Det beste middelet mot kjedsomhet er å ha det gøy» er den beskrivende tittelen på boka.
Noffel fra barnebøkene er for øvrig en gjennomgangsfigur i mye av det kreative Nina Hagen driver med. Hun lager blant annet stadig opp nye småbilder med Noffel.

– Mange av de små tegningene av Noffel selges gjennom Galleri Kraft. Salget går bra, så jeg må stadig fylle på.

– I tillegg drever jeg med støp av porselen. Verkstedet vårt ligger i kjelleren hos Onkel Blå i Moss sentrum. Sammen med en venninne selger vi disse porselensarbeidene på messer.

Store bilder
Bildene som henger på Galleri Gerner er av et helt annet format enn det folk er vant til fra Nina Hagen.

– Nå handler det om store abstrakte tegninger hvor jeg har brukt gulvet hjemme som tegnebord. Jeg har i størst mulig grad forsøkt holde meg til 50 x 50 eller 60 x 60 centimeter, men de største bildene jeg stiller ut er 1,50 x 1,20 meter- Totalt har jeg fått plass til ti bilder i det rommet jeg disponerer.

Kreativ på heltid
Nina Hagen jobber heltid med sine kreative prosjekter.
– Men skulle jeg levd av dette så hadde det blitt lite salt i maten. Det er mannen min sin inntekt som hovedsakelig forsørger familien, så jeg er takknemlig for at jeg kan holde på, smiler 52-åringen som av utdanning er litteraturviter.

Se mer på www.noffel.com

Tekst: Tore Kubberød
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelErnø Auto: Eventyrlig flyttesuksess
Neste artikelÅrets julegaver til alle i Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS