Nesparken Hostel i Moss er et verthus med 12 rom. Her finnes grillmuligheter, en terrasse og et felles kjøkken. Andre fasiliteter som tilbys er felles stue, turistinformasjon, bagasjeoppbevaring, og gratis wifi. Verthuset er omgitt av Nesparken Park og har tilgang til flere strender innen 2 km. -Sommeren er ikke nødvendigvis den beste tiden for oss, vi har godt belegg uansett årstid, sier Ranveig Anundsen.

– Selve sommersesongen hos oss begynner etter påske, og varer til høstferien. Vi har det ikke spesielt travelt på sommeren, og opplever at folk kommer hit året rundt. Den beste sesongen er egentlig på høsten. Januar kan være litt stille, men fra begynnelsen av februar og til rundt påsketider er det masse folk her. Vi har åpent hele året, kun med unntak av jul og påske, sier Ranveig. Vi har gjester fra store deler av verden, og mange er faste gjester som besøker oss hvert eneste år, sier hun. – Hvor kommer de fra? – Det er mange spesielt fra Danmark og Tyskland, og arbeidere fra Polen som bor her i sesong. Denne uken har jeg tatt imot grupper fra både Kina og Australia, om et par uker venter jeg gjester fra Filipinene, så her er det et internasjonalt miljø, det er helt sikkert, sier Ranveig.

Driftig dame
– «Vandrehjemmet» het det her frem til 2014, og de to siste årene har det vært Nesparken Hostel Moss, sier hun. Selve bygget er gammelt, det ble oppført i 1971. Vi gikk ut av Norske Vandrehjem for et par år siden, og etablerte oss for oss selv. Vi er nå helt frittstående, uten kjedetilknytning, og er basert på samme konsept som før. Ranveig og mannen overtok stedet i 2006, og de siste årene har hun drevet alene. – Jeg har et par jenter som hjelper meg i ferier og helger, ellers gjør jeg det meste selv. Det kan være alt fra vedlikeholdsarbeid på huset, til rengjøring og plenklipping. Det er nok å gjøre, men jeg trives med det, og så lenge helsa holder skal jeg ikke klage, smiler hun. Frokosttilbud har vi sluttet med, og det er egentlig godt, for da har jeg litt roligere morgener. Det ble ikke nok benyttet til at vi ønsket å fortsette med det, sier Ranveig.

Også norske gjester
– Vi har også mange norske gjester, spesielt fra innlandet, som bor her en natt eller to, før de skal videre med fly fra Rygge. Det samme gjelder gjester som har familie med liten plass, de velger ofte å bo her når de skal besøke slekt i Moss. Speideren har alltid hatt overnatting her, og har faste rom de benytter seg av, sier Ranveig. Vi har ikke sovesal lengre, alle rom er på ca 15 kvadratmeter, og er innredet med dobbeltseng og køyeseng. Det er maks plass til fem personer pr rom, og er man kun en person får man et rom med flere sengeplasser, vi tar det som er ledig, sier Ranveig. Hos oss er alle velkommen, og nå satser vi på en herlig sommer, så Moss virkelig kan vise seg fra sin beste side!

Norsk natur, så praktfull!
– Vi kom først og fremst for å se naturen, og etter å ha besøkt Moss, går turen videre til Horten, og så skal vi til hvalfangermuseet i Sandefjord, sier fire blide turister fra Tyskland og Polen. Vi bestemte oss for å dra på Norgesferie for tre år siden, det ble bestemt på en ferietur til Grand Canaria, smiler de. Vi syntes det var kjedelig, og ville ha noe mer! Vi skal besøke vestlandet; både Hardanger, Bergen, Flom og Geiranger står for tur, og vi gleder oss virkelig. Vi bor på hostel hele veien, og synes det er en grei måte å overnatte på. Vi vil heller bruke penger på opplevelser, og å se mest mulig. Norge har virkelig praktfull natur, og vi ser frem til å se det vakre landet deres, avslutter turistene.

Tekst: Kristin Gudbrandsen
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelFlyvåpnets historiske skvadron
Neste artikelNina Finnanger: Kunstner med sjel
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS