I flere år har NAV-kontorene i Mossedistriktet samarbeidet om minst to årlige jobbmesser i Samfunnssalen, hvor arbeidsgivere og arbeidssøkere har blitt satt i kontakt med hverandre. 500-800 personer har vært innom og hatt en «speed date» med 20-25 arbeidsgivere. 19. april er det klart for ny jobbmesse.

I to og en halv time fra klokken 12.00 vil rundt 25 arbeidsgivere være på plass for å treffe jobbsøkere på det som har blitt et fast arrangement både vår og høst.

– De arbeidsgiverne er både tidligere deltakere på messen og nye aktører. Behovene deres er ganske så forskjellige, men kravet vårt er at de har behov for ny arbeidskraft i nær fremtid. Det må ikke være fulle stillinger. For noen arbeidsgivere handler det om sommerjobber, engasjement i kortere eller lengre perioder eller vikariater over en viss tids varighet. Vikariater og engasjement kan være veien inn i arbeidslivet igjen for mange av de som har vært utenfor en tid, sier Ken Olsen ved NAV Rygge.

Stor bredde
Det er stor variasjon i hvilke arbeidsgivere som deltar. Her er en flott blanding av både private og offentlige arbeidsplasser.

– Vi har invitert alle kommunene, og stiller de så regner jeg med at det kan bli en del muligheter innen helse og omsorg. Ellers så har vi også fått med oss BUF Etat som jo står for en helt annen måte å gjøre viktige samfunnsoppgaver på. BUF Etat vil på messen forsøke å rekruttere nye fosterhjem og beredskapshjem til alle de barna som trenger hjelp.

– Nye er også Top Flight, et byrå som rekrutterer folk til flybransjen og 2nd Change som er et rekrutteringsfirma som har spesialisert seg på de som har sonet en dom. Vi synes også det er spennende at Seniorvikarene +55 stiller opp. Av en eller annen merkelig grunn er det vanskelig for de over 55 år å få seg jobb, selv om kvalifikasjoner, tempo, fysisk form og andre forhold er veldig gode. Faktum er jo også at de fleste vil stå i jobb fram til de nærmer seg 70 år.

Åpen messe for alle
Han forteller at messen er åpen for både jobbsøkere og mennesker som er i jobb men som lukter på muligheten for et skifte.

– Selv om invitasjonen til messen først og fremst sendes ut til de menneskene som er i våre systemer så kan alle komme. For noen år siden var messen åpen til et stykke ut på ettermiddagen, med tanke på jobbskiftere som skulle få sjansen til å bli ferdige med arbeidsdagen. Men det var såpass få i denne kategorien som kom innom at vi ikke ser det som hensiktsmessig å holde arbeidsgiverne på plass så lenge for såpass lite.

Knytter kontakt
Ken Olsen har ingen tall på hvor mange som har fått jobb gjennom disse jobbmessene, men han lover at dette er et tilbud som vil fortsette.

– Det er vanskelig å tallfeste hvor mange arbeidsgivere som har funnet nye ansatte på jobbmessene våre. Hovedsakelig handler det om at arbeidsgiveren får et første møte med potensielle arbeidstakere. Det dannes et første inntrykk og så går ansettelsesprosessen videre. Men tilbakemeldingene fra både jobbsøkere og bedrifter som deltar er så gode at dette vil vi fortsette med.

– Messen har vært holdt i Samfunnssalen i Moss i alle år. Dette blir trolig siste messe her, for nå skal salen bygges om og da vet jeg ikke hvordan det blir. Derfor er vi på utkikk etter lokaler som kan egne seg når vi til høsten skal invitere til ny messe. Med tanke på responsen fra arbeidsgivere og antall deltakere så må lokalet være minst like stort som Samfunnssalen, sier Ken Olsen ved NAV Rygge.

Ekstraordinære tiltak
Han forteller at NAV også har tråkket til med ekstraordinære jobbmesser og tiltak når det skjer drastiske ting i næringslivet.

– Som da det ble klart at den sivile flyplassen på Rygge skulle legges ned. Den gang ble rundt 450 mennesker direkte rammet ved at jobbene deres ble borte. Da arrangerte vi en egen jobbmesse i terminalbygget midt i åpningstiden og hadde kontor på flyplassen to dager i uka over flere måneder.Vi satte også de ansatte i kontakt med Gardermoen og andre relevante steder som kunne ha jobber å tilby.

– Nå står vi foran en tilsvarende oppgave, men i litt mindre skala når Marche skal legge ned virksomheten sin på totalt ti veikroer rundt omkring i landet. Med hovedkontoret i Rygge så handler det om 176 ansatte som vi skal hjelpe over i nye jobber. Dette blir også en omfattende jobb, og jeg håper vi lykkes like bra her som vi gjorde på flyplassen.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelEn god start for kafeen på Røed
Neste artikelVåren er høysesong for Aurora (11) og pappa
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS