Det går så det griner med både bakevarer, pizza, oliven med masse smakfulle marinader, andre ferske delikatesser og eksotiske varer fra fjern og nær hos Mosses på Melløs. Så stor er pågangen at de driftige eierne nå har startet en filial i sentrum.

Til butikken i Moss sentrum har Mosses-eier Kamil Aydin fått med seg Mustafa Kilinc som partner. Det er han som hovedsakelig kommer til å være på plass i den nye butikken, mens Aydin fortsatt blir å finne bak disken hos Mosses på Melløs.

– Vi åpnet i Moss sentrum 27. august og har fått en kjempefin start. Folk som bor nær sentrum setter tydeligvis stor pris på at de slipper å reise opp på Høyden, sier Mustafa Kilinc. 

Mosses Delikatesse i Moss sentrum holder til i Prinsens gate. Nærmere bestemt i de tidligere lokalene til JapanPhoto. Kilinc er godt fornøyd med både beliggenheten og lokalene.

– Lokalene ligger ikke mange meterne å gå fra gågata. Kundene finner oss og det blir stadig travlere for hver dag som går. 

Tyrkiske kaker og italiensk is
De som har vært faste kunder hos Mosses på Høyden vil oppleve at det er en viss forskjell på de to Mosses Delikatesse-butikkene. I tillegg til de klassiske delikatessene som er å finne i begge butikker så tilbyr Mosses i sentrum også nysmurte baguetter, italiensk is og kaker.

– Veldig mange av kakene importerer vi fra Ankara i Tyrkia. Vi har blant annet noen tyrkiske bløtkaker som er utrolig gode. I tillegg baker vi selv, og sortiementet vil gradvis bli større. Italiensk is hører også hjemme i en delikatesseforretning. Det finnes ikke bedre is enn den italienske, smiler Mustafa Kilinc.

Populære baguetter
Han forteller at det allerede har blitt et stort salg av nysmurte baguetter.

– De fleste kjøper baguetter for å ta med seg enten på skole, jobb eller hjem. Men vi har også noen få stoler stående dersom kundene ønsker å spise med en gang. Men vi er ikke noen kafe, understreker Kilinc som også kan friste med drikkevarer. Ikke de tradisjonelle typene brus som finnes overalt, men eksotiske drikker som helt sikkert er et nytt bekjentskap for de fleste mossinger.

Mustafa Kilinc forteller at de som vil ha Mosses pizza må reise til butikken på Høyden. – Vi har valgt å starte uten pizza, men etter hvert kan det tenkes vi installerer en pizzaovn også her. 

Rammet av brann
Mosses Delikatesse på Høyden har hatt et skikkelig oppsving etter at de for cirka to år siden reåpnet butikken etter en brann oktober 2015. Gradvis har Kamil Aydin utvidet tilbudet til kundene. Ferskvaredisken er mye større og omfangsrik enn før, og etter hvert har han utvidet med ferske butikkbakte tykiske brød og en pizzameny. 

I butikkhyllene kan man velge mellom varer fra hele Europa og deler av Asia. Her er det mulig å finne  nye smaker og krydder som setter en ekstra spiss på måltidet. 

Hvis noen lurer på hvorfor butikken heter Mosses så er forklaringen todelt.

– Siden vi holder til i Moss så synes jeg det var et fint navn. Samtidig så har jeg en kamerat som heter Moses. Da han ble syk så lovte jeg ham at butikken skulle kalles opp etter ham dersom han ble frisk, forteller Kamil Aydin.

 

Tore Kubberød (Tekst)
Jørn Mortensen (Foto)

Del
Foregående artikkel– Nei til politikerhets
Neste artikelAvfallsgigant flytter til Solgård
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS