Moss Turnforening er med sine 140 år byens eldste idrettsforening. Den tradisjonsrike foreningen er mer vital enn noen gang, og det trenes knallhardt hver eneste dag både på Verket skole og i gymsalen på Kirkeparken. Nå hedres Moss Turnforening for sitt arbeid med Tulipanprisen.

Det er Lions Club Moss Øst som står bak den årlige tulipanprisen. En pris som finansieres av den landsomfattende Tulipanaksjonen som Lions står bak og hvor de lokale Lionsklubbene får inn store summer til viktig arbeid i lokalmiljøet. Lions Club Øst har i en årrekke valgt å bruke store deler av tulipaninntektene på en pris hvor byens idrettsmiljø hedres og støttes. I år var prisen på 40.000 kroner.

Betyr mye

Daglig leder og trener Hege Bjerk er glad for prisen Moss Turnforening får. – Den betyr veldig mye. Vi er en stor forening med et høyt aktivitetsnivå hvor det er mye som er kostbart. Blant annet på utstyrssiden. Mye av det vi har av utstyr er mangelfullt og nedslitt, men innkjøp av nytt er noe vi ikke uten videre kan gjøre fordi det koster veldig mye. Pengene vi nå får fra Lions Club Moss Øst vil derfor gå til nettopp utstyr.

Satser knallhardt

Bjerk understreker at aktivitetsnivået i Moss Turnforening er stort. Foreningen har rundt 200 aktive medlemmer fra fem år og opp til over 80, selv om det var enda flere aktive i gamle dager da det var linjegymnastikk som gjaldt.

– Og mange av medlemmene trener knallhardt og mye for å bli så gode som mulig. Det er ikke uvanlig med opptil 14 timer trening i uka blant barna og ungdommene som satser på apparatturn. Noen av dem trener også troppsturn ved siden av. Det krever veldig mye dersom man skal bli god i turn. De beste har gjerne treningsøkter av fire timers varighet.

Turn Moss Jemter Moss Turnforening
Glade og talentfulle representanter for Moss Turnforening etter at det ble klart at foreningen får årets utgave av Tulipanprisen: Maia Rodal Eide, Oline ter Haar, Tuva Hild Hansen og Tuva Rodal Eide.

Flere talenter

Moss Turnforening har partier og aktiviteter som passer alle, fra de minste barna som hovedsakelig skal aktiviseres gjennom lek i idrettens grunnskole, via breddepartier til de som er blant de beste i landet i sine klasser.

– Vi har cirka 60 gymnaster fordelt på seks grupper som satser hardt på apparatturn. Mange satser hardt og gjør det veldig bra. Blant annet har vi de siste tre årene hatt jenter på rekruttlandslaget. Nå håper vi noen snart tar steget opp på seniorlandslaget hvor Østfold er representert med turnere fra Nedre Glomma. Men fordelen deres er at de har en stor turnhall. Det er også vårt store ønske. En egen turnhall vil bety enormt mye for oss. Vi håper det blir en realitet om ikke så lenge.

– Selv om vi ikke har toppene i seniorklassen så er vi likevel totalt sett den beste klubben i Østfold dersom en ser på utøverne våre i de forskjellige klassene og nivåene. Det er vi stolte av, smiler den daglige lederen.

Utfordringer

Hege Bjerk forteller at Moss Turnforening har litt andre utfordringer enn mange andre idretter.

– I for eksempel fotball så bruker man ofte foreldre som trenere for de yngste lagene. Vår utfordring er at alle trenere må ha en solid kompetanse. Det vil si bakgrunn fra turn, og de kursene som trengs. En ting er å skaffe trenere, men det koster en del å kurse dem. Dessuten har vi kun betalte trenere i foreningen vår. Nå har vi vært litt heldige og fått noen hjelpetrenere fra idrettslinja på Kirkeparken videregående skole. Det er til stor hjelp for oss.

Moss turnforening opprettet 2. oktober 1877.

Rundt 200 aktive gymnaster trener turn i løpet av uken på Kirkeparken vgs. og Verket skole. Moss turnforening har gymnaster fra 5 til over 80 år, og deltar i gymnastikkfestivaler, konkurranser og andre arrangementer.

Foreningen har mange flinke trenere, men søker alltid etter flere. Er det noen som har lyst til å delta i trenerteamet vårt, eller kjenner noen som er aktuelle så ta kontakt på turnmailen@gmail.com eller 970 59 330.

Moss turnforening
Pb. 65, 1501 Moss

Daglig leder, Hege O. Bjerk.
turnmailen@gmail.com

 

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelStil og tradisjon i Møbelgalleriet
Neste artikelHekta på gamle Hondaer
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS