I år er det 50 år siden Moss To-Takt AS ble forhandler for Renault. Dette var det første merket daværende eier Bjørn Kjell Hanssen ble forhandler for. Dette blir behørig feiret, og dagens eier, sønnen Kjell Rune Hanssen, har kjøpt inn en helt spesiell gave til seg selv og firmaet.

Det er ikke noen hvilken som helst gave Kjell Rune Hanssen har skaffet til firmaet. Det dreier seg om en 1967-modell Renault Caravelle. En bil som ble solgt som nybil i Norge samme år som Moss To-Takt AS ble Renault-forhandler.

Den eneste i Norge
For å gjøre det helt klart så er Renault Caravelle en helt annen type bil enn den caravellen som vi kjenner til og som det ruller tusenvis av rundt på norske veier. Renault Caravelle er en smekker liten cabriolet og slett ikke noe vanlig syn på norske veier.

Moss Totakt renault Caravelle– Jeg tror det kun finnes dette ene eksemplaret i Norge, smiler en veldig godt fornøyd Kjell Rune Hansen om bilbutikkens nyeste bruktbilkjøp. Han forteller at han lenge har lett etter en egnet 67-modell Renault til jubileumsfeiringen. En bil som kan stå utstilt i Renaultlokalene i Midtveien 1

– Jeg har sett på forskjellige modeller. Så kom jeg over denne Caravellen i Molde. Eieren skulle selge den og prisen var 145.000 kroner. At jeg endte opp med en cabriolet var det beste som kunne skje. Det var rett og slett en innertier.

– I stedet for å  betale så ble vi enige om en byttehandel. Moldemannen fikk en annen bil i retur av meg. Dermed ble både han og jeg fornøyd, ler «Kjella» som Moss To-Takt-eieren gjerne kalles.

Moren hadde Caravelle
Prisen på den 50 år gamle cabrioleten har dermed gått kraftig opp siden bilen ble solgt som nybil i 1967.
– Jeg har ikke sjekket, men antar at prisen lå rundt 20.000 kroner. Men veteranbiler er veldig populære, og spesielle biler som dette vil bare øke i verdi. Men selv om jeg sikkert kan selge bilen med fortjeneste om noen år så blir ikke det aktuelt. Denne bilen skal høre til i firmaet.

Kjell Rune Hanssen tror ikke Moss To-Takt AS solgte så mange Renault Caravelle.

Moss Kjell Rune Hansen Moss To-Takt– Men jeg vet at moren fikk et eksemplar. Hun var imidlertid ikke noe fornøyd med bilen så hun ga den videre til broren sin, ler han.

Ikke noe råskinn
Forleden var det offisiell åpning av den nye Moss To-Takt-avdelingen i Midtveien 1, hvor Renault er et av merkene som selges. Her har veteranbilen fått sin hedersplass i utstillingshallen.

For de som lurer på hva som gjemmer seg under panseret på 67-modellen så kan vi si at skinnet bedrar. Bilen er slett ikke det råskinnet mange tror.

– Det er mer lyd enn fart. Motoren er en 1100-kubikker med 55 hestekrefter. Så bilen egner seg bedre for koseturer enn råkjøring. Men bilen er relativt strøken og nylig EU-godkjent. Dermed er det fullt mulig å ta seg noen turer med kalesjen nede på gode sommerdager.

Betyr mye
Kjell Rune Hanssen forteller en annen pussig ting med 67-modellen.
– Den ble solgt som nybil i Oslo og fikk registreringsnummer 113367. Det viste seg at bilens chassisnummer også er det samme. Det tilfeldigheten har jeg aldri opplevd før.

Moss To-Takt AS har ikke vært Renaultforhandler i alle disse 50 årene.
– Det har vært noen år uten Renault, men nylig var den franske bilen tilbake i familien. Det betyr mye for oss at vi igjen kan selge Renault siden det var nettopp denne bilen det startet med.

Egen festival
Moss To-Takt AS kommer for øvrig til å markere seg på flere vis i tiden som kommer. 3. juni inviterer Kjell Rune Hanssen til den første utgaven av Moss To-Takt Festivalen i Midtveien 1.

– Det blir konserter med både Torgeir & Kjendisene, Steinar Albrigtsen, Rune Rudberg og det utrolig gode engelske bandet Killer Queen. Et band som spiller Queen-musikk og som har en vokalist som både ser ut som og høres ut som Freddy Mercury. Vi håper på mye folk og at dette skal bli en årlig seanse. Vi vil gjerne bidra til å skape liv i City Syd, sier Kjell Rune Hanssen.

Renault Caravelle
Renault Caravelle (Floride) er en mindre sportsmodell som ble vist fram første ghang på Paris Motor Show i 1958. Den ble produsert i perioden juni 1959 til juli 1968.

Floride var navnet på bilmodellen utenfor Nord-Amerika der den ble introdusert i 1960. Fra og med 1964 var Caravelle navnet som ble brukt i hele verden.

Moss To-Takt AS
Moss To-Takt AS er merkevareforhandler for Mazda, Hyundai, Jeep, Renault, Suzuki, Fiat, Isuzu, Alfa Romeo og Dacia fordelt på utsalgssteder i Kvaenveien 5 og i Midtveien 1. Firmaet har i tillegg serviceverksted, skadesenter, lakkeringsverksted, dekkhotell og driver Perma-Shine Moss.

Firmaet ble etablert i 1960 av Bjørn Kjell Hanssen og eier nå er sønnen Kjell Rune Hanssen.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelPongo; Pynter Moss påskegult
Neste artikelNordlie auto; nye Audi e-tron quattro
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS