Lørdag 27. januar 2018, blir Verket Scene i Moss et samlingspunkt for alle glade ølhunder. Da inviterer Magnus Ruud ved Skarre Bryggeri og Yngvar Andreassen ved Restaurant Ro til den andre utgaven av Moss Øl og Matfestival. Arrangøren er sikker på at det blir fullt hus, det vil si 600 gjester.

Den første utgaven av Moss Øl og Matfestival fant sted i august 2016 i Vingparken.

– Selv om vi den gang ikke markedsførte oss så bra og arrangementet kolliderte med både Christian Frederik Løpet og noen konserter så solgte vi rundt 400 billetter. Tilbakemeldingene var også så gode at vi gjerne ville lage en ny festival, forteller Magnus Ruud, mannen bak både Skarre Bryggeri og Skarre Øl og Mat.

Han er sikker på at endringene som er gjort skal resultere i fullt hus.

– Vi har lov til å ha 600 mennesker inne på Verket Scene, og forhåndssalg og interessen på facebook forteller at det blir utsolgt. Vi har valgt å både trekke arrangementet innendørs og legge det til en tid på året hvor det skjer veldig lite annet. I tillegg til at interessen for øl stor så slipper vi at festivalen vår må konkurrere med mange andre arrangementer.

Ni bryggerie
Magnus Ruud forteller at ni bryggerier stiller opp på Moss Øl og Matfestival for å presentere sine produkter.

– Vi i Skarre Bryggeri stiller selvsagt opp. I tillegg kommer Håndbryggeriet fra Drammen, Sju Fjell fra Bergen, Nøisom fra Fredrikstad, Helan og Halvan fra Son, Bodin fra Bodø, Grünerløkka Brygghus fra Oslo, Nøgne Ø fra Grimstad og Micro Meier fra Spydeberg. Dermed har vi et flott spekter av gode øl som produseres rundt omkring i Norge. Ikke noen gang har det vært samlet så mange flotte bryggerier i Moss. Dette blir tidenes smaksbonanza, hevder ølentusiasten.

Det blir også ytterligere et lokal innslag.
– Jeg er glad for at også Mosseølets Venner er på plass. De stiller med både Kong Carl og Konventionsølet.

Mye for pengene
300 kroner koster inngangsbilletten til Moss Øl og Matfestival. Magnus Ruud forteller at deltakerne får mye for pengene. Det blir nemlig full fart fra dørene åpner klokken 15.00 til servering og underholdning slutter klokken 23.00.

– For 300 kroner så får gjestene fire bonger til en verdi av 200 kroner og et festivalglass. Vi har også booket tre band som skal underholde og skape skikkelig stemning. De tre er Younes og Kalifatet, Fat Fungus og folkrockbandet Svarteper fra Ål i Hallingdal. Så det blir mye valuta for pengene, lover han.

Festivalmat
Selv om det er mye god mat i godt drikke så lover Ruud at det også blir noe godt å bite i.

Skarre Øl og Mat er selvsagt på plass og det samme er Restaurant Ro. I tillegg vil vi ha noe vil kaller Skarrebua. Dette blir et utsalg hvor vi tilbyr blant annet pølse i vaffel, for vi er jo tross alt i Moss, ler Magnus Skarre som er stolt av at Moss har en egen ølfestival.

Kommer langveisfra
– Jeg synes det er litt stas at vi kan få til dette i Moss. Det er ikke så mange norske byer som har sin egen ølfestival. Og det morsomme er jo at festivalen blir lagt merke til langt ut over byens grenser. Vi har fått mange henvendelser fra andre steder og solgt billetter til blant annet Nesodden, Brumunddal og Hvaler for å nevne noen steder jeg kommer på i farta. Det er artig at vi kan bidra til å trekke folk til Moss. Da er hensikten oppnådd. Det er ønsket om å skape liv og røre, og noe folk setter pris på som driver meg, sier ølhunden.

NO COMMENTS