Kristian Skrzypkowski Nilsen i Moss Ishockeyklubb er 14 år, men trener allerede med de  «store gutta» på A-laget. Jeg begynte å spille hockey i fire-fem års alderen, og har vel vanket i hallen i en tiårs-periode nå. I starten spilte jeg mest for lek og moro, nå er det alvor, men fortsatt lystbetont. Målet mitt er klart; jeg vil bli best.

– Pappa har tatt meg med på frigåing siden jeg var liten, han har spilt aktivt selv i sine yngre dager. Nå er han hjelpetrener på laget mitt, sier Kristian. Jeg begynte å spille kamper da jeg var åtte år, og da jeg var ti, spilte jeg på større bane. Det var vel da jeg for alvor begynte å skjønne meg på sporten, og fikk en forståelse av hva hockey går ut på. Og så har det egentlig bare fortsatt, og nå er jeg på isen mellom åtte og ti ganger i uka.

– Det blir mye trening?
– Ja, jeg trener både på U-14 laget, og med A-laget, i tillegg til å spille kamper. Jeg er akkurat ferdig med dagens økt, og så blir det å hive i seg litt mat, før jeg skal ned igjen å trene økt nummer to i kveld, sier han. Kamper spilles som regel i helgene eller på onsdager. Jeg pleier å droppe ekstra treningen med A-laget dagen før kamp, så jeg ikke skal «stryke med» på kampdagen. Det kan jo bli litt mye, smiler Kristian.

– Er du den eneste fra din klubb som trener med voksne?
– Ja, det er jeg. Det er noen U-18 spillere også, men jeg er den desidert yngste.

Motivasjon på topp
-Hva er forskjellen på å trene med jevnaldrende og A-laget?
– Det er vel først og fremst tempo. I tillegg er det styrke, teknikk og hardere skudd. Det er veldig inspirerende å få trene med A-laget, jeg lærer mye. Først og fremst gjelder det å bevege seg raskere på isen, men også å være mer nøye i alt jeg gjør. Det nytter ikke å bare gå å «slenge», smiler Kristian.

– Hvordan har du utviklet deg de siste årene?
– Det har nok mest med innsatsen på banen å gjøre, men teknikken har blitt mye bedre og jeg har blitt sterkere. Jeg prøver å få trent litt styrke utenom, når jeg har tid. Men det er viktig å ha litt fri også, man må ha pause innimellom.

– Kjenner du noen ganger at det kan bli for mye?
– Ja, jeg gjør jo det, men det er mest i forhold til skole egentlig, og det å være med venner. Jeg har bare tid til å være sosial en gang i uka, eller i helger etter kamp. Jeg klarer å henge med på skolen, selv om det er mye. Jeg ligger vel sånn cirka midt på treet, sier han.

God lagspiller
– Hvordan forbereder du deg psykisk til kamper?
– Det er viktig å tenke på hva jeg skal gjøre på isen. Det å fokusere på oppgaven, og ikke tenke på om man er bedre eller dårligere enn motstanderen. Ikke minst er det viktig å være en god lagspiller, oppmuntre andre og være positiv, sier Kristian.

– Hva er målet ditt framover?
– Dette året er målet å komme på kretslaget. Neste år er det å komme på landslaget.

– I så ung alder?
– Ja, man kan begynne å spille på landslaget fra man er 16 år.

– Når skjønte du at du var god, altså veldig god?
– Det er vanskelig å svare på egentlig, men jeg føler først og fremst at det er veldig gøy. Jeg får mange gode tilbakemeldinger både fra trenere og medspillere, og fra andre klubber når vi er på treningsleir. – Hva er styrkene dine på isen? – Jeg er ganske rask, scorer mye mål og er en god medspiller. Jeg hadde mange poeng i fjorårets sesong, både egne mål og assist.

Den store drømmen din, hva er det?
– Det er å komme til NHL, verdens beste hockey liga, sier han bestemt. Jeg er heldig, for jeg har familie som støtter meg, uansett. De vil at jeg skal bli best mulig, og de vil det beste for meg og det er jeg takknemlig for.

Skulle jeg komme til et punkt der jeg ikke har lyst mer, støtter de meg da også. Men akkurat det tenker jeg ikke på nå. Det er ikke noe tema, smiler Kristian.

Tekst: Kristin Gudbrandsen
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelEt helt liv med håndball
Neste artikeli3: – En elektrisk BMW du legger merke til
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS