I går hadde Moss Byrevy premiere på sin aller første oppsetning «Moss Imellom» på Verket Scene. Initiativtaker Marte Amalie Jonsrud Kaardahl håper dette er starten på noe som skal bli en gjenganger på byens revy- og teaterscener.

Premieren fant sted 3. november og fram til søndag 6. november blir det totalt fire forestillinger på Verket Scene.  Marte Amalie Jonsrud Kaardahl håper Moss Byrevy får en god start slik at de kan spre glede fra byens scener i mange år framover.

Bestill Billetter her

– Vi har gledet oss lenge. Det er jo tross alt så mye som halvannet år siden vi startet opp Moss Byrevy. Jeg hadde nok håpet at vi skulle komme oss på scenen tidligere, men samtidig har denne perioden vært nyttig. Det tar tid å bygge  opp en skikkelig gruppe, og vi har nå blitt en sammensveiset gruppe, vi har hatt skrivekurs og workshop og vi har fått forberedt oss grundig. Det har vært viktig, for flere av de som er med som skuespillere har aldri stått på en scene og spilt eller sunget før.

Enorm dugnadsjobb
Det er totalt åtte personer som står på scenen i forestillingen «Moss Imellom».
– Men vi er ganske mange flere. Det er mange oppgaver som skal gjøres i forbindelse med en forestilling. Vi som står på scenen har også andre oppgaver, og totalt er det 25 glade ildsjeler med på produksjonen.

Marte Amalie Jonsrud Kaardal forteller at alt gjøres på dugnad.
– Vi er glade amatører som har skrevet manuset selv og utført alt annet en revyoppsetning fører med seg. Men vi har valgt å leie inn profesjonell hjelp til tre nøkkelfunksjoner. Une Kulsrud fra Horten er med som musikalsk ansvarlig, Heljar Berge har tatt seg av regien mens Kenneth Åsheim har vært koreograf.

Viktige lokale saker
«Moss Imellom» er spekket med lokalt innhold.
– Manuset var klart da vi startet med øvingene i august. Det er stor kreativitet i gruppa så jeg synes vi har fått til en revy som bør få fram latteren hos publikum. Ved hjelp av humor belyser vi saker som er viktige for byen. Blant temaene er den foreslåtte brua fra Moss til Horten, havna, dobbeltsporutbyggingen og Miljøpartiet de Grønne som valgte å støtte Høyre og Frp ved kommunevalget i Moss.

Manglet tilbud for voksne
Det var Marte Amalie Jonsrud Kaardahl som tok initiativ til Moss Byrevy.

– Jeg flyttet til Moss for seks år siden fra Horten. Ganske lenge har jeg sett etter et teater- og revytilbud for voksne i Moss. I mellomtiden har jeg fortsatt å pendle til teatergruppa i Horten. Men så tenkte jeg at er for galt å måtte dra ut av byen for å drive med teater. Derfor etterlyste jeg mennesker som hadde lyst til å prøve seg. Nå har vi blitt en bra gruppe.

Billige billetter
Hun håper publikum fyller salen under Moss Byrevys debutforestilling og at det dannes et godt grunnlag for å jobbe videre.

– Vi er veldig spente på om mossingene vil ha et teatertilbud som dette. Vi håper de fire forestillingene fylles opp. For å gjøre terskelen lavest mulig så har vi lagt oss på en svært lav billettpris.

– Vi har også vært veldig nøkterne med kostnadene. For eksempel har vi lånt mange kostymer fra teatergruppa i Horten. I tillegg har vi fått masse flott fra Fretex. Men uansett hvor sparsommelige vi er så koster det en god del å sette opp en revy. Vi håper derfor det blir såpass med publikum at vi får dekket kostnadene.

– Hvor ofte vi skal dette opp revyer har jeg ikke tenkt på. Vi har valgt å kun konsentrere oss om denne forestillingen. Men vi håper jo at noen av de som kommer også får lyst til selv å bli med i gruppa vår. Moss Byrevy er åpen for absolutt alle uansett om de har stått på en scene før eller er ei.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelVINER TIL VILT
Neste artikel125 år med mølla i Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS