For cirka et år siden etablerte Bård Reintom Kjellhov Den Grønne Kassa – en matkasse for veganere levert på døra.

Nå utvider han med landets første veganbutikk. Og alt overskudd fra virksomheten går til dyrevelferd.

– Vi åpner om kort tid, litt avhengig av når lokalene er helt ferdige og alle andre brikker er på plass, sier Bård Reintom Kjellhov.

Det er i Klostergaten 19 i Moss landets første veganbutikk blir etablert. Varehyllene fylles opp med produkter fra hele verden. I en liten del av lokalet blir det også en vegankafe hvor det blir servert en del lunsjretter og smaksprøver på mangfoldet innen veganmat.

– I Norge er tilbudet til veganere lite, men rundt i verden finnes det et utrolig mangfold av flotte matvarer med fantastisk smak. Butikken blir på mange måter en utstilling av alt det gode som finnes. De som tror at veganmat stort sett er grønnsalat tar fullstendig feil. Det går det ikke an å leve av, smiler Reintom Kjellhov.

Sakte men sikkert øker antallet vegetarianere eller veganere i Norge.

Som landets første veganbutikk så må vel potensialet være stort?
– For å være ærlig så tror jeg ikke dette blir noen lukrativ butikk. Det finnes jo noen veganere i distriktet, og utvalget av slik mat i de tradisjonelle dagligvarebutikkene i Norge er dårlig.

I cirka et år har firmaet hans Den Grønne Kassa levert matkasser med veganmat på døra til kunder over hele landet. Eieren av firmaet jobber ikke der selv.

– Vi har to ansatte som jobber heltid og et hav av små stillinger. Lokal ungdom er med og pakker matkassene og i tillegg er det mange som bidrar til utkjøringen. Du kan trygt si at det blir mange på julebordet vårt, ler han.

– Kassene inneholder et spennende og godt utvalg med veganprodukter satt sammen av en Helene Jurs som både er matblogger og kokk. Hun bestemmer innholdet og lager menyer og oppskrifter som følger med kassene. Kassene pakker vi her i Moss. Pakkingen skjer fortløpende, men kassene blir sendt ut til kundene en til to ganger i uka avhengig av hvilken avtale de ønsker.

– Vi er nå oppe i et brukbart antall kasser hver måned. Selv om kunden bor langt unna så har vi gode distribusjonsavtaler som holder kostnadene nede. Vegankassene koster det samme som matkassene fra Adam og Godt Levert. Innholdet er selvsagt økologisk, og vi har også en del glutenfrie varer,

Bård Reintom Kjellhov er selv veganer. Han driver ikke veganvirksomheten fordi han ser muligheten til å tjene store penger.

– Jeg er frilans ingeniør og tjener penger til livets opphold der. Veganvirksomheten er veldedighet i kraft av at jeg er dyreverner. Et eventuelt overskudd fra virksomheten skal derfor også gå til organisasjoner som jobber til det beste for dyrene, som for eksempel NOAH og Dyrebeskyttelsen.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelDyregård: Eplesuksessen utvides
Neste artikelHåper Brækhus viser vei
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS