I starten av september kunne unge og gamle endelig besøke Mors Café ved kanalen igjen. De nye eierne Mona Olsen og Zakaria Abdellaoui kan smile over en gjenåpning som har gått over all forventing. 

Når BBF Magasinet ankommer Mors, som en gjerne kaller kaféen på folkemunnet, en mandags formiddag er det yrende liv i det nyåpnede kafélokalet. Medeier Mona Olsen forteller at oppmøtet har vært helt upåklagelig siden åpningsdagen 3. september. 

Både i helger og på hverdager er det masse mennesker her. I hverdagen kommer som regel de første gjestene fem på sju om morgenen og venter på at vi skal åpne klokka sju så de får morgenkaffen sin. I helgene er det fullt hus fra vi åpner klokka ni til vi stenger klokka fem, forteller en fornøyd Olsen.

Få endringer på menyen
Suksessen tror hun kommer av beliggenheten til kaféen. Hun tror folk setter pris på en fin utsikt til båter og liv på kaien. I tillegg har de nyere eierne lyttet til gjestene som ønsket Mors tilbake slik som den var. Derfor er menyen nesten helt lik slik den var under de tidligere eierne.  

Vi har valgt å beholde mye av det gamle her. Det er blingser og kaffe som Mors er mest kjent for. Også de nystekte brødene våre da. Men vi har lagt til en kyllingsalat i menyen, som daglig leder Trine Halmstad, har hatt med fra sin kafé på Bredsand. 

Hun legger til at det går store mengder bakevarer som sjokoladekake og croissanter på søndagene. 

Populær kaffe
Ellers er det den famøse kaffen fra Mors som det er størst etterspørsel på. 

Veldig mange sier de har savnet kaffen vår og håper vi har den samme som før. Da kan jeg glede kunden med å svare at ja, det har vi. Vi bruker Black Cat og er veldig fornøyde med den, sier Olsen. 

En annen vesentlig forskjell fra «gamle Mors» er utseende på kaféen. De nye eierne har frisket opp lokalet med blant annet ny disk og nye møbler. I tillegg er kaféområdet utvidet, så det er plass til flere gjester enn noen gang.  

Fremover håper kaféeierne å kunne utvide åpningstidene, samt se på muligheten for å inkludere noen varme retter på menyen.

Vi har også sendt søknad om skjenkebevilgning, så det er i sikte nå. Om sommeren vil vi ha muligheten til å kunne servere en kald øl i sola. Folk liker seg på Mors når det er sol ute, smiler Olsen. 

Tror kaféen vil overleve med stabile ansatte
På spørsmålet om hvorfor kaféen vil overleve denne gangen svarer Olsen kontant:

Sunn og fornuftig drift. Så legger hun til: Vi vil ta hensyn til behovet til gjestene. Foreløpig ser det ut som vi treffer godt, for vi selger som sagt mye hver eneste dag. 

Også er det viktig med forutsigbarhet. At det bestandig er stabile ansatte bak kassa som er blide og fornøyde. Det er alfa og omega, skyter daglig leder, Trine Halmstad inn.

Velkommen tilbake
Olsen avslutter med å ønske alle kjente og ukjent tilbake til Mors. Jeg håper folk er fornøyde med gjenåpningen og at de vil fortsette å komme hit. Vi har faste kunder som er her hver eneste dag og uttrykker at de er kjempefornøyde, så det er vi veldig glade for. 

Tekst: Eline Sunnvoll
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelSkarre Bryggeri: Hedrer Møllebyen og mølla med ølnavn
Neste artikelMopedbil: Spar penger med småbiler
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS