Årsavgiften blir lav, forsikringen likeså, og du slipper bompenger. I tillegg kan du enten kjøre elektrisk eller med en dieselmotor som bruker minimalt med drivstoff. Småbilene fra Mopedbil Norge AS i Rygge har mange fordeler som stadig flere får opp øyene for.

Mopedbil Norge AS har flyttet fra Fjordveien og ut til store og flotte lokaler på Halmstad. Nærmere bestemt de tidligere Kiwilokalene i krysset Ryggeveien/Stasjonsveien. Her selger de flere biler enn noen gang. 

– Vi selger cirka 120 biler i året. Med flyttingen ut til Rygge merker vi faktisk en økning, så salget blir nok noe høyere i år. Det er stadig flere som ser fordelen i mopedbil eller MC-bil, sier Stian Karlsen, daglig leder for Mopedbil Norge AS.

Kun kvalitetsmerker
Mopedbil Norge AS har det norske agenturet på fire av fem moped- og MC-biler som importeres til Norge. Merkene den lokale bilbutikken er forhandler for er Tazzari, Ligier, Chatenet og Microcar. 

– Vi har kun valgt å satse på europeiske kvalitetsprodusenter. Dette er kjente merker fra store fabrikker, og produkter vi kan stå inne for.

Alt salget skjer fra lokalene på Halmstad, og biler sendes til absolutt hele Norge.

– Med de nye lokalene har vi litt mer trafikk i butikken enn tidligere, men 80 prosent av salget vårt er via nettet. Det vil si at folk kjøper usett og at vi sørger for frakt. Men de fleste som kjøper mopedbil eller MC-bil kjenner jo produktet fra før, enten gjennom naboer, venner, slektninger eller andre bekjente som allerede har kjøpt seg en bil.

Mange valgmuligheter
Valgmulighetene er mange dersom du vurderer en mikrobil. Her kan du få både mopedbiler med maksfart på 45 km/t og firehjuls-motorsykler med toppfart på rundt 100 km/t og som kan kjøres med vanlig bilførerkort. Bortsett fra at samtlige av småbilene er tosetere så er det et enormt utvalg i modeller. Her er det biler med sporty utseende, mer klassisk design, små lastebiler, varebiler og andre varianter. Du kan også velge mellom diesel og elektrisitet som drivstoff.

– Moped- og MC-bilene er veldig praktiske og ikke minst billige i drift. Du kjører til Trondheim på en tank med diesel og kan fylle batteriet på elbil-varianten med det vanlige strømnettet hjemme med normal stikk-kontakt eller lade på alle vanlig ladestasjoner. I tillegg er årsavgiften på kun 445 kroner, og forsikringen er lavere. Viktig for veldig mange kjøpere er også at disse bilene er fritatt for bompengeavgift. Det gjør dem til perfekte bybiler eller nummer to-biler for de som allerede har en større familiebil.

Holder seg godt i pris
Det er stor variasjon i prisene på mopedbiler og MC-biler, alt etter hva kundene ønsker seg av tilvalg. Som på større biler er det et vell av ekstrautstyr og tilvalg. 

– Du får en ny mopedbil fra cirka 115.000 kroner med dieselmotor, mens en elbil-variant koster fra 164.000 kroner. De rimeligste MC-bilene har en startpris på drøyt 165.000 kroner. Det er også mye bra brukt på markedet. Bilene holder seg godt i pris, og for 80.000 til 100.000 kroner får man en relativt nyere brukt mopedbil. Det finnes en del atskillig billigere bruktbiler på markedet, men de er en del år gamle, og det har skjedd ganske mye med kvaliteten på mopedbilene de siste årene, understreker Stian Karlsen.

Tekst og foto
Tore Kubberød

Del
Foregående artikkelNye Mors Café serverer over all forventning
Neste artikelAlle Runes biler
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS