Det er i år 25 år siden Ford lanserte den første generasjonen av Mondeo. I alle år senere har Mondeo vært et av Ford-familiens flaggskip, og fortsatt har ikke modellen gått ut på tiden. Nå er nemlig Mondo her i hybridutgave. En elegant hybrid med høy kjørekomfort, mye utstyr og relativt rimelig pris.

Selv om Ford Mondeo hybrid kun er å få som sedan så gjør lengden på 4,87 meter bilen romslig med god plass til at hele familien sitter godt. Batteripakken tar en del av bagasjerommet, så 383 liters bagasjevolum kan bli litt snaut dersom man skal på lang bilferie med mor, far og opptil tre små.

Men både kjørekomforten og komforten gjør Mondeo Hybrid til en bil du blir glad av å kjøre. Vi sitter godt både foran og bak, støynivået inne i kupeen er behagelig lavt og trinnløst automatgir, som er standard, bidrar til komforten. Ta også med innvendig materialvalg og elegant design på plusslisten. Utvendig er det utseendemessig ingen forskjell på Mondeo Hybrid og de øvrige Mondeoene. Den eneste forskjellen er hybridmerket.

Spekket med utstyr
Prisen er det også all grunn til å applaudere. Prisen starter på 335.000 kroner. Da får du en bil spekket med standardutstyr som Sync3 med åtte tommers touchskjerm og DAB+, dobbelt LCD instrumentpanel, antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse og trafikkskiltgjenkjenning.

Du får også automatiske nær- og fjernlys, filskiftevarsler og filskifteassistanse, føreroppmerksomhetsovervåkning, automatisk klimaanlegg med to soner, oppvarmet frontrute, automatgir, adaptiv cruisekontroll og parkeringssensorer.

Lavt drivstofforbruk
Hybridsystemet består av en firesylindret bensinmotor på 140 hester pluss en elektrisk motor, som til sammen gir deg 187 hester å rutte med. Det er mer enn nok krefter til å gi rask akselerasjon både i lyskryss og ved forbikjøringer.

Mondeo Hybrid er ingen liten lettvekter. Likevel greier bilen seg på snaue 0,5 liter bensin pr mil takket være hybriddriften. Bensinmotor og elektromotoren skifter automatisk på fremdriften alt etter hva som er energiøkonomisk fornuftig i de forskjellige hastigheter og situasjoner. Elmotoren virker faktisk i hastigheter over 110 kilometer.

Kun som sedan
De som kjøper Mondeo Hybrid får mange fordeler. I tillegg til nevnte komfort og pris blir driftskostnadene lave på grunn av lavt drivstoffforbruk. Minuset er at bilen kun er laget i sedan. Batteriet tar noe plass i bagasjerommet, slik at volumet blir mindre enn i sammenliknbare biler. Men det en får jo plass til en god del på snaue 400 liter også, og skulle du ha behov for mer plass er det bare å legge ned setet.

25 år med Mondeo
Det er nå 25 år siden Ford startet produksjonen av Mondeo. Den gang kom bilen som en erstatning for Sierra i Europa og Telstar i store deler av Asia. Bilen produseres i dag i den belgiske byen Genk. En fabrikk som også produserer Galaxy og S-Max.

Foto + tekst; Tore Kubberød

Del
Foregående artikkelGjør Moss vårklar
Neste artikelHer kan du spille frisbeegolf
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS