Hun er fjerde generasjons møbelsnekker fra Nord-Trøndelag som i dag er titulert møbeltapetser. I sitt verksted gjenopplives gamle møblement med finsnekring og nye stoffer.

Lene Bergstrøm har i 9 år drevet for seg selv, først i Ås og siden 2012 i Rygge. Hun skreddersyr sengegavler på mål og bestilling, har over 100 prøvebøker fulle av stoffer og kommer mer enn gjerne på hjemmebesøk.

Møbler trekke om Moss
Bergstrøm driver også med søm, syr puter, sengeskjør. Foto Jørn mortensen

– Skal du trekke om en del møblement kan jeg gi råd angående hva som passer til ditt hjem og stil. Jeg veileder på farger og tekstiler.  Jeg gir også forslag til gulvtepper, puter og gardiner, sier hun.
Bergstrøm driver også med søm, syr puter, sengeskjørt og bidrar til planløsninger og møblering.

Startet som 11-åring
Hun gikk to år på snekkerlinja i Trøndelag, deretter to år med interiørdesign på Merkantilt Institutt (nå Norges Kreative Høyskole) før hun startet en 3-årig lærlingperiode i møbeltapetsering på Frogner. Interessen for møbler har alltid vært tilstede, så lenge hun kan huske.

– Pappa stod i garasjen og lagde egne bord og tv-benker, det var stas. Jeg begynte vel da jeg var 11 år, ved å male vegger og hjelpe pappa med gulvbelegg. Jeg var mye med pappa, sier hun.

Blogg og årlig interiørmesse
Lene legger ofte ut «før-og-etter» bilder av sitt arbeid på bloggen sin, mobeltapetserer.com. Her legges det også ut oppdateringer over hva som er i vinden av stoffer og tekstiler, inspirert av velkjente interiør- og tekstilmesser i både Paris og Stockholm.

– Jeg pleier som regel å få med meg én tekstilmesse i året. Det er veldig morsomt å plukke med seg hva som skjer av farger, stoffer og mønster. Jeg pleier å bytte på hvilken jeg drar til, tror det blir Stockholm i år, sier hun.

Puter interiør Møbler Lene Bergstrøm
En pute har ikke bare en søm, men gjerne rysjer, frynser eller dusker. Jeg tror det kommer til å bli litt som det var på tidlig 80-tallet, mer mønster og detaljer, sier lene Bergstrøm. Foto Jørn mortensen

 – Mer mønster og detaljer
Fargerike kåret årets farge til blått, noe Bergstrøm gleder seg over. For hun elsker nemlig blått og tror at blå fløyel blir en slager.

– Fløyel har lenge vært populært og det kommer til å fortsette. Det skal ikke være så enkelt lengre. En pute har ikke bare en søm, men gjerne rysjer, frynser eller dusker. Jeg tror det kommer til å bli litt som det var på tidlig 80-tallet, mer mønster og detaljer, sier hun.

Tenk på hva som passer for deg
Uansett hva som er trendy eller hvilken farge som gjelder, synes Bergstrøm det er viktig å finne ut hva som er riktig for deg.

– Mange vet ikke helt hva de liker. Så det er fornuftig å eliminere ut hva du synes er fint og ikke. Det er lurt å bla litt i magasiner for å finne ut av det. Det er viktig å tenke på hva som passer i ditt hjem, sier hun.

Aldersskille i stilvalg
Det er ingen hemmelighet at folk er forskjellige. Likevel kan Bergstrøm se et tydelig skille mellom aldersgruppene når det kommer til stil og tekstilvalg.  De eldste kundene vil gjerne ha det slik møbelet alltid har vært. I 50 og 60-årene er det nøytrale farger som gjelder, slik som sand og beige, men sjeldent i fløyel.

– Fløyel er de ofte mettet på, ettersom mange vokste opp med det. De litt yngre derimot, kommer med ting og møbler som de har arvet av besteforeldre, gjerne med affeksjonsverdi. De tør gjerne å gå for en sprekere farge, mønster og mer vågale. Disse vil gjerne ha fløyel, smiler hun.

 

Charlotte Bøhm (Tekst)
Jørn Mortensen (Foto)

Del
Foregående artikkelBle publikumstreffer på Instagram
Neste artikelKate gjør hundene sveisne
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS