Asbjørn Sørensen Borg har drevet med møbler i snart 50 år, og fortsatt er 71-åringen nesten daglig på plass i kontoret hos Møbelgalleriet.

– Kremmer har jeg vært hele livet. Det startet allerede i seks-syv års alderen da jeg begynte som brødgutt og visergutt i den lokale kolonialforretningen, smiler han.

Det er på Skotfoss utenfor Skien møbel veteranen vokste opp, og det var som butikksjef i en møbelbutikk i Porsgrunn han fikk god erfaring med den bransjen som skulle bli hans levevei. Det  startet  i Kristiansand og så i Porsgrunn før han takket være kjærligheten havnet hos Borg Møbelforretning i Halden. En forretning som ble grunnlagt i 1859, og som eksisterte helt fram til for noen få år siden.

25 år med Møbelgalleriet
Deretter førte møbelbransjen ham til Moss, hvor han for 25 år siden åpnet Møbelgalleriet i Kongens gate i Moss sentrum. For 12 år siden valgte han og samboer Berit også å åpne Slettvoll Møbler, fordi den norske produsenten hadde fått et så stort utvalg at det rett og slett ikke var plass i Møbelgalleriet. Slettvoll-butikken ble åpnet i Sarpsborg, men for syv år siden flyttet de butikken til Kremmerhuset i Ekholtveien 114. med Berit som daglig leder.

– Vi var forutseende nok til å sikre oss tilstøtende lokaler til disposisjon for Møbelgalleriet. Trafikksituasjonen og logistikken i Kongensgt  ble vanskelig, for ikke å si umulig når det utrolig nok ble busstrase, gjennom en fredet gate på Verket, og midt i et skoleområde!

– Møbelbransjen har vært gjennom store endringer, sier Asbjørn Sørensen Borg om sine 25 år med Møbelgalleriet.

– Vi har hele tiden vært bevisste på at butikken skal tilby kvalitetsmøbler fra øverste hylle, men trendene har endret seg voldsomt. Nå handler det mye er om klassisk design fra Norske og internasjonale designere, med andre ord, møbler med varig verdi. Derfor er det snart like mye danske- og svensk-produserte møbler i butikken som Norske.

Røtter i møbelbransjen
Hele familien Sørensen Borg har beina godt plantet i møbelbransjen.

– Min sønn Øystein er bosatt i Kristiansand og driver Møbelgalleriet i sørlandsbyen i tillegg til at han er daglig leder for Møbelgalleriet AS. Min andre sønn Håkon Andreas jobber i halv stilling her ved Møbelgalleriet i Rygge ved siden av å satse som kunstner, mens min datter inntil for noen år siden drev Borgs Møbelforretning i Halden og Fredrikstad sammen med sin mor. Dette var for øvrig landets eldste møbelforretning med samme eierfamilie. Andreas Sæther fikk i 1859 borgerbrev i Halden og startet opp forretningen. Håkon Andreas,  er dermed sjette generasjons møbelhandler, smiler Asbjørn Sørensen Borg.

Organisasjonsmann
Å drive egen butikk er atskillig mer tidkrevende enn en 0800-1600-jobb. Det har imidlertid ikke forhindret Asbjørn Sørensen Borg å engasjere seg i organisasjoner og foreninger.

– Sånn har det vel vært siden jeg gikk på skolen og var tillitsmann i klassen. Ble formann i skigruppa på Skotfoss som 16 åring og tillitsmann i militæret.

– I ti år var jeg leder i Møbelhandlernes Landsforbund og tillitsvalgt i Hovedorganisasjonen Virke. Jeg har vært med i Nordisk og europeisk møbelhandler union, sittet i lokalstyret  for Sparebank 1 Moss og forstanderskapet i Halden,  tillitsvalgt i Norges Varemesse og styremedlem i to møbelkjeder.

– I noen år var jeg leder i Halden Handelsstand, og leder  for Østfold Møbelhandler Forening. Aktiv i næringsrådet i Halden, i den lokale tennisklubben, fotballklubben Kvik Halden og Losje St. Olav i Halden. Alt dette tok tid, men jeg ville aldri vært det foruten. Jeg anbefaler alle å si ja til de nyttige erfaringene det er å ha tillitsverv.

Spania, golf og møbler
De fleste 71-åringer har for lengst trukket seg tilbake fra arbeidslivet for å nyte pensjonisttilværelsen.

– Jeg prioriterer også litt annerledes enn tidligere. Om vinteren tar Berit og jeg noen uker i Spania, Og om sommeren er det mye golf. Jeg nyter friheten med sykkel og badeturer, gjerne med barnebarn.

Sofabonde
Blant venner ble den markedsøkonom-utdannede møbel veteranen også kalt sofabonde.

– Det henger sammen med at jeg for en del år siden overtok et småbruk i Telemark, som jeg hadde odel til etter min mor. Familien bruker gården som fritidseiendom, skogen forvaltes, og jorda leies bort til en nabo, smiler Asbjørn Sørensen Borg.

Østfolds beste handelsområde
Når det gjelder møbelforretningene så er situasjonen bedre enn noen gang.

– De 12 årene med Slettvoll Møbler har vært et eneste langt eventyr. Med beliggenhet i Østfolds beste handelsområde, med de mest attraktive leverandører, og dyktige ansatte ser vi lyst på fremtiden.

Og det viktigste av alt: Andelen miljø og kvalitetsbevisste kunder er økende.

Del
Foregående artikkelTurskøytefeber på Vansjøisen
Neste artikelEn VRENGT suksess
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS