Etter et par sesonger hvor værgudene ikke har spilt på lag og det derfor ikke har vært optimale forhold i bakken, ligger nå alt til rette for vinteraktiviteter for små og store i Middagsåsen skisenter. – Vi har kjørt snø her hver dag siden før jul for å få alt klart til sesongstart og håper på stabile forhold gjennom hele vinteren, sier koordinator og leder for alpingruppa Per Weum. BBFs utsendte trosset 23 minus og tok en prat med gutta i bakken.

Snowboard Vinter Middagsåsen Moss Våler
Første dag på trening for brettgruppa:
f.v. Nora Hulaas, Erik Helgedagsrud, Oliver Sørensen, Karl Markus Kaabbel, Daniel Eek og Olav Helgedagsrud. Bak: trenere Finn Karlsen og Pål Sørensen.

– Alt er dugnadsbasert, og uten innsatsen fra de mange frivillige hadde ikke det vært mulig å få dette til. Vi er helt avhengige av folk som hjelper oss, og det har det jammen ikke skortet på. Dugnadsgjengen har stått på dag og natt, så all ære til dem, sier Weum. Vi har fått god hjelp fra folk som har vært mye i bakken tidligere, samt noen nye som har kommet til. Alle har vært med på å bidra positivt.

– Hvor mange er det snakk om?
– Vi er nok en sju, åtte personer med smått og stort og det er alle dedikerte folk som er interessert i at anlegget skal bli best mulig for folk flest. Lars Erik Brokhaug har kjørt preppemaskin hver eneste dag siden jul, jeg tror knapt han har vært borte. Per Brynildsen har stilt folk til rådighet og hjulpet til med praktiske ting. Gutta pleier å spøke med at det finnes to de kan kalle «onkel Per» i bygda, og det er Brynildsen og meg selv, smiler han.

Middagsåsenskisenter

Bakken er for alle
– Enten man bruker bakken et par ganger i året eller man er her jevnlig og trener skal Middagsåsen være et sted der alle kan ferdes. Vi har jo opp igjennom årene fostret idrettstalenter både på brett og alpint som helt fra barnsben av har brukt anlegget som treningsarena. Vi sliter litt med at alpinbakken blir kort og liten, så det passer nok best for barn opp til 12-13 år. Juniorer og eldre har nok behov for større forhold, det er liten mulighet for å trene fart her, sier Weum. Når det er sagt er det ikke bestandig de store talentene er fra steder med de største bakkene, man må ikke nødvendigvis være fra Geilo eller andre steder med perfekte snøforhold for å gjøre det godt i bakken. Se på Kjus og Aamot, de er jo begge fra Oslo-området, og er jo begge gutter som har klart seg relativt bra, smiler han.

Per Weum og Per Thomas Olsen to av mange ildsjeler som har sørget for gode forhold i Middagsåsen.
Per Weum og Per Thomas Olsen to av mange ildsjeler som har sørget for gode forhold i Middagsåsen.

Nytt utstyr
– I år har vi kjøpt inn to nye viftekanoner som legger snø med høyere temperatur enn det vi har gjort tidligere. Vi klargjorde alt utstyret i romjula og så fort det bikket nyttår startet vi med å legge snø. Tre viftekanoner la hele barnebakken i løpet av to, tre dager. I skrivende stund er det et par arbeidsdager igjen før bakken er ferdig preppa så nå kan mildværet bare komme, det gjør ikke noe, vi er forberedte. Med kaldt vær, vindstille og tørr luft har det vært perfekte forhold for å legge snø. Det er en risikosport i seg selv å drive et alpinanlegg, nå har vi klart å få lagt snø kun ved hjelp av dugnadsjobbing og da får vi se om vi eventuelt kan hyre inn folk senere til andre oppgaver, sier Weum.

Første dag for brettgruppa
– I kveld har vi første trening på brett for barn, og selv når gradestokken viser over tjue minus er det flere som har tatt turen.

Vi kjører nybegynnertrening i aldersgruppa 8-12 år, sier leder Pål Sørensen. Til uka starter vi med skiskole i alpint for barn fra kl.17-18 og kanskje får vi til en mamma/foreldregruppe også, vi har hatt det noen sesonger før og det har vært moro, sier han.

Nå håper vi på en god sesong, alt ligger i hvert fall tilrettelagt for det. Nå håper vi folk kjenner sin besøkelsestid og bruker Middagsåsen så mye de kan.

Helt til slutt vil jeg gjerne få takk både privatpersoner og firma som har stilt opp for oss;  Per Thomas Olsen, Rune Listerud, Atle Helgedagsrud med sønnen Alf Henrik, Klas Tanderup, Patrick Engebredsen, Lars Erik Brokhaug og Vidar. Av firma vil jeg nevne; PS Trafikkskole, Activa Revisjon, Asfalt Remix med Per Brynildsen i spissen, avslutter Per Weum.

Tekst og foto: Kristin Gudbrandsen

Del
Foregående artikkelDykking: En spennende verden under vann
Neste artikel«Bånn gass» gjennom 25 år
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS