Det er god stemning rundt bordene på klubbhuset til Moss Fotballklubb på formiddagene. Tre dager i uka samles klubbens eldres avdeling til lunsj og prat.

Nå tror veteranene at det blir mye moro kommende sesong. Og Bjørn Jensen kan røpe at han var sanndrømt. I en årrekke har en tur innom klubbhuset på Melløs vært fast for mange av de godt voksne som følger Moss FK i tykt og tynt. Mandag, onsdag og fredag er det samling for et par hyggelige timer. På fredager er oppslutningen best, da kan det være mer enn 30 medlemmer tilstede.

Drømte om Martin
Og etter mange tunge år for Moss FK er stemningen rundt bordene ekstra god denne vinteren. Det har skjedd mye positivt foran 2017-sesongen, og alle de nye spillerne er godt nytt. Spesielt gleder veteranene seg over nyheten om at Martin Thømt Jensen vender tilbake til Melløs etter fire år hos klubbene i Nedre Glomma-regionen.

– Vet dere hva, jeg drømt at Martin skulle komme tilbake til Moss og dagen etter kom nyheten, sier Bjørn Jensen, en av de ivrigste medlemmene i eldres avdeling og kanskje mest kjent fra tiden som munnrapp oppmann for klubbens stjernespekkende oldboys lag som tok NM-gull for et par-tre ti-år siden.

Noen flere drømmer har han ikke akkurat nå.
– Nei, det er ingen nye spillere på gang som jeg har fått inn på radaren i hvert fall, smiler han.

Fra ti-tiden begynner veteranene å strømme til klubbhuset. På kjøkkenet er allerede ekteparet Solbjørg og Ivar Holmsted i full sving med å dandere lekre høye smørbrød til de sultne pensjonistene.

– Mandager og onsdager koser vi oss med skikkelig mossemat, pølse i vaffel, men smørbrødene på fredager er høydepunktet. De holder eliteserieklasse. For en billig penge får vi de lekreste skivene med deilig pålegg. Solbjørg og Ivar fortjener virkelig ros, sier veteranene.

Løser problemer
Det strømmer stadig på med mennesker til klubbhuset. Det første langbordet fylles fort opp, og snart er også bord nummer to fullt. Det er ingen tvil om at smørbrødene er populære, for det blir også atskillig roligere rundt bordet hos de til vanlig snakkesalige og munnrappe MFK-entusiastene.

Hva snakkes det om på klubbhuset disse formiddagene?
– Vi kan løse verdensproblemer, men hovedsakelig går praten om Moss FK og hvordan problemene skal løses. Jeg føler også at A-lagstrener Ole Martin Nesselquist og de andre lytter til det vi har å si.

Optimister
Eldres avdeling i Moss FK har cirka 140 medlemmer. – Antall medlemmer og aktiviteten var mye bedre før den gang klubben var høyere i divisjonene. Det er vel sånn med oss også at flere engasjerer seg i medgang. Da hadde vi enormt mye folk på møtene våre, sier Gunnar Berg, nylig gjenvalgt til sitt åttende år som leder av eldres avdeling.

Nå kan det bli et oppsving i aktivitet og medlemstall igjen, for gamlekarene tror virkelig at årets sesong skal bli morsom.

– Nå skjer det mye positivt. Det bygges klubb fra grunnen av igjen, det har kommet mange lokale unggutter inn i A-stallen i tillegg til de rutinerte med toppfotballerfaring. Noen av oss er så ivrige at vi også er innom treningene, og rapportene derfra er at det ser veldig bra ut. Det er skikkelig trøkk på treningene, god stemning og en gjeng spillere som virkelig står på i sesongforberedelsene.

Mange har jobbet hardt
De skryter også av alle som de siste årene har jobbet frivillig for å holde liv i Moss FK.

– Blant annet har Thomas Thorkildsen gjort en kjempejobb. Uten han hadde ikke klubben eksistert, det er vi sikre på. Det han har fått til er formidabelt. Forhåpentligvis dukker det ikke opp noe mer gammel moro nå, slik at de har full kontroll på situasjonen.

– Nå blir det vel også et oppsving når det gjelder inntektene med fast ansatte som skal jobbe med dette på dagtid. Men Siv Holder og de andre har gjort en utrolig jobb på frivillig basis med å skaffe penger. Skryt også til trenere og materialforvalterne. En av dem, Jon Larsen, sitter jo her, sier veteranene.

Jon Larsen vil dele skrytet med de andre materialforvalterne.
– Lars Smith, Luis Felipe Blasquez og jeg fordeler oppgavene på treninger og kamper.  Så vi er flere som jobber med å holde orden, sier han.

Opprykk
Etter nedrykk til den nye regionale 3. divisjon sist sesong er det mange rundt bordene på Melløs som tror 2017 blir en god sesong.

– Vi mener jo at opprykk bør være målsettingen, selv om det er mange lag i avdelingen som satser hardt. I tillegg er det viktig at klubben opparbeider goodwillen rundt i distriktet, slik at alle får et positivt inntrykk av klubben.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelVil bygge en toppklubb av MFK
Neste artikelTil topps med mattebok
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS