Toppspilleren Kjetil Berge er ny daglig leder i Moss FK, og han har ambisjoner om å bygge en toppklubb. – Men vi må være tålmodige. Det tar tid å bygge en klubb, og opprykket kommer når vi er klare for det og gode nok, sier 35-åringen.

35-åringen har som spiller åtte år i Sarpsborg 08 fra 2008 og fram til fjorårssesongen. I 2016 var han utlånt til Sandefjord hvor han bidro til at hvalfangerbyens stolthet rykket opp i Eliteserien igjen. Førstkommende sesong hadde han en rekke tilbud om både spill og trenergjerninger på høyt nivå. Likevel valgte han Moss.

– Det er mulighetene til å bidra til at klubben bygges opp som driver meg. Vi snakket aldri om lønn da jeg diskuterte jobben med styret. Det er sjansen til å skape noe i en by og klubb med et uforløst potensiale som driver meg, smiler Kjetil Berge.

Og det er et kinderegg Moss FK har skaffet seg. Kjetil Berge har som spiller skrevet kontrakt i to år, og er ansatt som daglig leder. I tillegg har han utdannelse som fysioterapeut.

– Det kan nok bli varierte hverdager, ler han etter noen dager på klubbkontoret på Melløs stadion. Men det er som spiller og daglig leder han er hentet til klubben. Som spiller skal han gå i front for unggutta i krigen.

– Selv om spillertroppen er redusert vet jeg vi får et godt lag. Det blir en fin blanding av rutinerte spillere og unge lokale talenter. Nå skal vi jobbe med å få inn en god treningskultur. Alle har 168 timer i uka, og de må brukes godt. Mangelen på talent kan kompenseres med hardt arbeid. Er vi best trent så løper vi lengst og holder kampene bedre enn de andre. Det kommer vi langt med.

Kjetil Berge mener potensialet for en toppklubb i Moss er stort. – Når Moss slås sammen med Rygge så har vi en av landets ti største byer. Fotballinteressen ligger latent her, selv om det har vært mange år med nedturer. Da jeg kom til Sarpsborg i 2008 var situasjonen omtrent den samme med dårlig omdømme og økonomi og uro. Kreftene i Sarpsborg dri i nesten alle retninger. Jeg var involvert i både markedsarbeidet, som spiller og på trenersiden og fikk en enorm erfaring. Utgangspunktet i Moss er at vi her har kanskje enda større fotballtradisjoner enn vi hadde i Sarpsborg.

35-åringen har ikke vært i Moss FK mer enn et par uker og har det klart for seg hvordan han skal prioritere de første ukene.

– Jeg skal først få en oversikt over klubben, byen og muligheten. Deretter skal jeg jobbe for at det skapes forståelse i både byen og området rundt at klubbene ikke må jobbe mot hverandre. Å skape et godt omdømme og sørge for at innbyggerne får et positivt inntrykk av klubben er veldig viktig. Vi skal bli synlige i byen, folk skal vite hvem vi er og vi skal være dønn ærlige på alt vi foretar oss og sier utad.
– Aller viktigst er å ha kontroll på økonomien. Vi har nå kuttet kostnadene, ikke minst på spillerstallen. Spillerne skal være stolte av å representere Moss FK, de skal gjøre det med hjertet. I tillegg må vi øke inntektene, for målet er at vi i 2017 kan fortelle om et pluss i regnskapet.

Kjetil Berge har også rukket å lage en liten ønskeliste for fremtiden på Melløs.
– Drømmen er en kunstgressbane nummer to på Melløs. Ikke bare for vårt A-lags skyld, men for alle lag i yngres avdeling og for andre klubber som trenger treningstid. Gode anlegg er så viktig at jeg faktisk setter det foran et opprykk dersom jeg skulle få velge, sier Moss Fotballklubbs nye daglige leder og krumtapp på banen.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelTa bilde av det peneste du vet i Moss
Neste artikelMFK; Og nå har gamlegutta trua
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS