Med MFK Care ønsker Moss Fotballklubb å ta samfunnsansvar og bety noe for folk i alle aldre og livssituasjoner i Moss og omegn. Et titalls forskjellige tiltak står på programmet til stiftelsen. – Jeg er stolt av at vi greier å favne så bredt, smiler Siv Holder, «mammaen» til MFK Care.

Det er nemlig Thomas Thorkildsen som hadde ideen til MFK Care og Siv Holder som har gått i front for å opprette stiftelsen. Siden 2013 har Siv vært en del av styret i Moss FK og som markedsansvarlig vært den som har jobbet med sponsorinntekter og utadrettede aktiviteter.

Integrering
Flere av aktivitetene har vært med tanke på å integrere ulike grupper mennesker i miljøet rundt Moss FK og gi et tilbud til de som ikke har de samme mulighetene og ressursene. Det var derfor en stor dag for Siv Holder da man tidligere i år kunne feire etableringen av MFK Care.

– Vi har jobbet med mye av dette i et par år, men de ulike aktivitetene har ikke vært satt i system før nå. Det var derfor en stor dag da vi endelig hadde paraplyorganisasjonen på plass. Det jeg er aller mest stolt av er at MFK Care favner så bredt. Vi har tilbud til både psykisk og fysisk syke, til mennesker i alle aldre fra små barn til eldre og innvandrerbarn og ungdom, sier Siv Holder.

Ta ansvar
Nå har MFK Care ti forskjellige tilbud i systemet sitt. – Det dukker jo stadig opp nye innspill og ideer, men jeg mener vi først og fremst må gjennomføre og utvikle de tilbudene vi allerede har, og gjennomføre disse på en ordentlig måte. Men er det noen som har forslag og innspill, enten det er institusjoner eller privatpersoner, så ta kontakt. Vi er glade for innspill.

– Det er mange som faller litt utenfor av ulike årsaker, og at vi bidrar til at folk opplever glede, at de blir sosiale, får seg et nettverk og blir en del av et miljø, er viktig for både de som jobber for Moss FK, hvordan folk flest oppfatter klubben og med tanke på å knytte til seg nye sponsorer og samarbeidspartnere.

Her er tilbudene
De tilbudene MFK Care gir er som følger:

HOMESTART
– I samarbeid med Home-Start Familiekontakten Moss tilbyr vi åpne dører til våre hjemmekamper på Melløs. De Home-Start tar med seg kommer gratis inn på både kamper og andre arrangementer.

FRIVILLIGHETSSENTRALEN ELDRE LIV
– Tilbudet er ment til eldre mennesker som sitter alene hjemme og som kanskje ikke ser så mange andre enn hjemmetjenesten i løpet av uka. Disse kan komme gratis på våre kamper, hvor de kanskje treffer gamle venner, kommer i kontakt med nye mennesker og får en hyggelig opplevelse.

SKJELFOSS PSYKIATRISKE
– Pasienter på Skjelfoss Psykiatriske i Hobøl kommer også gratis inn på kampene. De som er klare for det kan også få arbeidstrening i kioskene våre. Skjelfoss har også en aktivitetsstue hvor det lages mye fint, deriblant MFK-produkter som en flott sittematte. Utover høsten håper vi institusjonen kan ha stand på stadion og selge produktene sine.

ROSA SLØYFEAKSJON
– Et tiltak i samarbeid med Øre Dart Klubb. De arrangerer store turneringer og andre ting, hvor inntektene går til Rosa Sløyfeaksjonen. I fjor ga dette 40.000 kroner til gode formål.

GATELAG
Vi lekte med tanken i høst og når Kjetil Berge kom på plass på nyåret fullførte han etableringen av gatelaget! – Som en av to klubber utenfor Eliteserien har Moss FK etablert gatelag. Laget trener to ganger i uka og har deltatt i sine første turneringer. Gatelaget har fått en god start, men det er plass til enda flere spillere.

DEN KULTURELLE VELKOMSTPAKKA
– Et tilbud vi har på torsdager i samarbeid med Moss kommune og Bytårnet SFO. Alle barn på SFO kommer på Melløs for å spille fotball med integrering, språkopplæring og fysisk aktivitet som hovedmål. Innvandrerungdom får komme til klubben og trene fotball under veiledning av A-spillere eller noen av våre dyktige trenere. Løkkefotball for enslige innvandrere – Onsdager – Et tilbud på onsdager i samarbeid med Moss Kommune – Rygge Kommune og Malakoff VGS, hvor klubbens trenere stiller opp.

MOSS VOX
– Et tilbud i samarbeid med Moss Kommune som handler om voksenopplæring for innvandrere. Dette foregår på tirsdager. Runar Borgersen er primus motor for disse integreringstiltakene og gjør en fantastisk jobb!

DONIDONI
– Vårt nyeste tilbud, hvor vi samler inn klær og fotballutstyr til barn i Mali. Organisasjonen har eksistert siden 1999 i Norge og Danmark. Siden vi lanserte aksjonen så har vi fått inn mange sekker med innsamlet tøy og fotballutstyr.

Vi ser at prosjektene våre gjør en forskjell for de som er tilknyttet de ulike aktivitetene, det gir en fantastisk inspirasjon til videreutvikling av de prosjektene vi har – og ikke minst i det fremtidige arbeidet!

Tore Kubberød (tekst) Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelHåper på 100 barn til skøyteskole
Neste artikelNissan Micra frir til yngre bilførere
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS