Den norske prisen er klar for gateraceren som nylig satte rekord på Nürburgring, verdens mest krevende racerbane. Mercedes-AMG GT R er den absolutte toppmodellen fra Affalterbach og kan skilte med 585 hk, bakjulsstyring og aktiv aerodynamikk. «The beast of the green hell» vil koste fra 2.037.900 kr og kan oppleves på norske veier allerede i juni.

– Aldri før har så mye motorsport-teknologi funnet veien til en serieprodusert bil. AMG GT R er rett og slett den raskeste gatelovlige bilen vi noen sinne har presentert for våre kunder, og mottakelsen har gått over all forventning. I 2016 kunne vi notere tidenes beste AMG-salg og vi ligger allerede godt an til nok et rekordår. AMG GT R blir aldri en volummodell, men teknologien som utvikles til en spydspiss som denne er en av grunnene til at AMG fortsetter å imponere med rundetider, salgstall og fornøyde kunder, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz personbil.

Gateracer

Mercedes-AMG GT R har en front-midt-montert motor med transaksel for optimal vektbalanse, en twin-turbo V8-motor som yter enorme 585 hk, avansert understell, aktiv aerodynamikk og intelligent lettvektskonstruksjon. Sammen med alle andre synlige og usynlige komponenter legger disse grunnlaget for en helt spesiell dynamisk kjøreopplevelse for kompromissløse kunder.

Green hell

Bilen er lett å kjenne igjen med den eksklusive «AMG green hell magno»-lakken og viser tydelig referansen til utviklingen på Nürburgring, også kjent som det «grønne helvete». Bredere front- og bakparti tillater økt sporvidde for optimalt grep og enda høyere hastigheter i svinger. Den nye fronten med aktive aerodynamiske elementer, den store spoileren bak, og det fornyede bakpartiet med doble diffusere er med på å optimalisere aerodynamisk grep, uten å sinke. Nye, smidde felger med racing-dekk er standard. Det samme gjelder for andre nye funksjoner som aktiv bakhjulsstyring, omfattende antispinnprogrammer og det justerbare understellet. Den aggressive Panamericana-grillen er videre med på å understreke sportsbilgenene en modell som denne fortjener.

 

Tekniske data

Mercedes-AMG GT R
Motor 4,0-liter V8 med twin-turbo
Motorvolum 3.982 cc
Ytelse 430 kW (585 hk) ved 6250 rpm
Dreiemoment 700 Nm ved 1900-5500 rpm
Forbruk (blandet kjøring) 11,4 l/100 km
CO2 utslipp 259 g/km
Effekt-til-vekt ratio 2,66/2,79 kg/hk
Akselerasjon 0-100 km/t 3,6 sek
Topphastighet 318 km/t
Pris fra 2.037.900 kr

NO COMMENTS