Mary Kay; Da Line Pettersen flyttet tilbake til Moss i 2004 jobbet hun som lærer. Naboen inviterte til et møte for bli kjent med noen hudpleieprodukter og Line takket ja av ren høflighet. Etter elleve år og en strålende karriere har hun ikke angret på det. Nå troner hun øverst på karrierestigen i Mary Kay.

– Jeg slet med sterk atopisk eksem i mange år og tålte ingen produkter. Jeg hadde prøvd «alt», det var behandlinger, kortison og huden min i ansiktet bar preg av alle sterke produktene jeg var avhengig av. Jeg tenkte at jeg har vel ingenting å tape på å prøve enda noe nytt, det kunne ikke bli så mye verre enn det var. Jeg oppdaget fort at Mary Kay produktene hadde en god effekt på huden min, og for første gang kunne jeg bruke både kremer og sminke uten å klø. Den personlige veiledningen jeg fikk i tillegg til fornøydhetsgarantien, som betyr at jeg kunne levere produktene tilbake og få igjen penger, gjorde at jeg ble nysgjerrig på dette konseptet. Jeg fikk senere tilbud om å bli konsulent, og tenkte ja, hvorfor ikke. Med full lærerjobb, som jeg trivdes i, to små barn i til legg til hus og hjem opplevde jeg som mange andre et tight tidsskjema i hverdagen. Jeg ønsket mere frihet.

– Så da satset du?
– Ikke med en gang. Jeg begynte å holde kurs og så hvordan damene koste seg. Det ga meg energi hver gang, og jeg holdt to kurs i uken. Jeg spurte venner og kundene jeg hadde fra før om å bli konsulenter, og etter hvert hadde jeg fått 30 konsulenter under meg og ble leder for mitt team. Når man er leder i Mary Kay får man utbetalt en lederinntekt direkte fra hovedkontoret hver måned. Jeg kunne redusere lærerstillingen min, og fikk mere av den friheten jeg ønsket meg.

– Og derfra gikk det bare oppover?
– Ja. Det gjorde det. Innen et år hadde jeg sagt opp lærerjobben og resultatene blitt så gode at jeg kunne parkere min første rosa volvo i oppkjørselen. Bilen byttes hvert andre år, og mercedesen som står her nå var ny i august.

Personlig utvikling
– Det kan være skummelt med forandring, men jeg har ikke angret en dag. Denne jobben kan i utgangspunktet alle ha, det er opp til hver enkelt hvordan man vil forme sin egen karriere. I 2013 ble jeg frittstående National Sales Director som betyr at man har nådd høydepunktet av sin frittstående Mary Kay karriere. Mary Kay skriver at som NSD befinner man seg på toppen av karrierestigen og er en av de største forbildene.

Hva er det som gjør denne jobben givende?
– Det viktigste er at dette ikke handler om meg, men om hva jeg kan gjøre for andre. Mary Kay er kjent for et inkluderende og oppbyggende miljø, der ingen konkurrerer med hverandre. Man er sin egen sjef, på godt og vondt, og står helt fritt til å forme sin egen arbeidshverdag. Og enda større; sitt eget liv. Mange ser kanskje ikke seg selv i rollen som konsulent, men man lærer etter hvert og veien blir til mens man går. Å bruke produktene selv er en start, det var slik min karriere startet. Det å berike kvinners liv er et av slagordene i Mary Kay, og det føler jeg virkelig at jeg gjør. Etter 11 år er jeg fortsatt ikke ferdig utlært på noen måte, det er alltid rom for forbedring, men jeg er ydmyk og takknemlig og tar ingenting som en selvfølge.

Variert arbeidshverdag
– Hvordan er din arbeidshverdag?
– Jobben min er tredelt og ingen dager er like. Jeg jobber fortsatt med å holde kurs og har personlig kontakt med kunder og konsulenter. Det gir meg mye, og det ønsker jeg å fortsette med. I tillegg gir jeg opplæring og støtte til konsulenter for mitt team, som etter hvert har vokst seg til å bli en betydelig større gruppe enn de 30 jeg startet med for 11 år siden. Vi gjør mye gøy sammen, det er sosialt og utrolig hyggelig å være en del av dette teamet. I Mary Kay er det ingen som konkurrerer med hverandre, ingen spisse albuer. Vi heier på hverandre og unner hverandre å lykkes. En annen del av jobben er å arrangere konferanser på ledernivå. Det er mennesker i fokus hele tiden, og alltid masse å lære. Produktene våre er av topp kvalitet, og er tilpasset alle aldre og hudtyper og en egen serie for herrer har vi også, det er viktig å få med, smiler hun. Selskapet preges av disse fire verdiene; Den Gyldne Regel – behandle andre slik du selv vil bli behandlet, Go Give-innstillingen – hjelpe og løfte andre uten tanke på egen vinning, Make Me Feel Important – vise oppriktig interesse for andre, Prioriteringer – balanse mellom tro, familie og karriere. Grunnleggeren Mary Kay Ash lever ikke lengre, men hennes verdier som hele konseptet er bygget på, lever i meg og er noe jeg har med meg hver eneste dag.

– Du er mye på farten?
– Ja, det er en stor del av jobben og noe jeg trives utrolig godt med. Jeg er på reiser både i Norge og ellers i verden og det er stort for meg å få være en del av dette. Jeg har i løpet av min karriere vært flere ganger i Kina, i tillegg til Sør-Afrika, Mexico, Las Vegas og cruise i Middelhavet for å nevne noe.

Det er faktisk nesten for godt til å være sant, og jeg føler meg veldig heldig og takknemlig, avslutter Line.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen 

Del
Foregående artikkelBordtennis: Hodet, hurtighet og koordinasjon
Neste artikelBlogg; Populær matblogger fra Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS