Moss Fotballklubbs stortalent Markus Holder Jensen er ikke i tvil om målsettingen: Han skal bli profesjonell fotballspiller, helst i en av de fem største ligaene i Europa, og gjerne hos et av favorittlagene Real  Madrid eller Manchester United.

I vinter ble Markus Holder Jensen et av to talenter fra Moss FKs gode G15-lag som ble tatt opp i A-stallen. Dermed var første mål på karrierestigen nådd. 16-åringen har også fått gjøre et par innhopp på A-laget, men mesteparten av sesongen så langt har stort sett gått til å bli kvitt eller forebygge skader. Så fort han er skadefri, håper han å kjempe om en plass på A-laget, for han vil ha en rask utvikling av karrieren.
– Jeg håper jeg tar stegene videre i karrieren raskt, og jeg vil gjerne ut i verden så tidlig som mulig, sier han målbevisst.
Skal lykkes
Han har selvsagt fått med seg historiene om unge norske fotballspillere som har reist ut tidlig, møtt motgang, og som i flere tilfeller har kommet hjem igjen uten å lykkes. Dette skremmer ikke Markus Holder Jensen.
– Dette skal ikke skje med meg. Når jeg reiser ut for å spille fotball, skal jeg lykkes, sier han bestemt.
Han har allerede fått smaken på hvordan det vil være å spille fotball utenlands. Siden han var 13 år har han vært seks-syv ganger i England og trent og spilt kamper med talentene i Sheffield United.
– Dette har vært lærerikt og veldig nyttig. Siste gang jeg var der, var i fjor. Etter at jeg kom med i A-stallen til Moss FK, har det ikke blitt noe mer.
Lagt merke til
Det er mange i fotball-Norge som allerede har fått øynene opp for fotballtalentet til Moss FK. Da han skrev kontrakt med Moss FK i vinter, var både Sarpsborg 08 og Fredrikstad FK inne i bildet. Og for andre året på rad er Markus Holder Jensen tatt ut til Statoils talentsamling i Porsgrunn. I fjor måtte han imidlertid melde forfall på grunn av skade.
– Det er utrolig hyggelig å bli lagt merke til, men dessverre må jeg melde forfall også i år.
Markus Holder Jensen har vært i Moss Fotballklubb i hele sin hittil relativt korte karriere.
– Jeg startet i Moss da jeg gikk i andre klasse på skolen. Da jeg gikk i femte klasse skjønte jeg at jeg kunne bli god. Det var da jeg satte meg de høye målene.
Den første målsettingen ble innfridd i vinter, da unggutten, som fylte 16 år i mars, ble tatt opp i A-stallen.
– Det er klart det var spesielt. Nå får jeg trene med de beste i klubben. Alt rundt A-laget er så mye mer profesjonelt. I tillegg er det høyere tempo og mer fysisk. Det passer meg greit, siden fysikken er en av styrkene mine.
Mye fleip
Men det er ikke bare en dans på roser å være de yngste i en A-stall.
– De andre skulle nok vise seg litt og tråkket skikkelig til mot oss på de første treningene. Jeg tror de ble overrasket over at jeg sto i mot. Jeg synes alle er greie mot oss og flinke til å ta hensyn, selv om det blir både små stikk og fleip innimellom. I tillegg må vi som er yngst, gjøre en del drittarbeid. Men det tåler vi, ler han.
Han nevner flere eksempler på drittarbeid unggutta må gjøre.
– Når vi spiser er det vi yngste som må rydde opp. Og på treningsfeltet må vi hente baller og ordne målene. Men sånn er det vel i de fleste klubber, og en dag kommer det opp noen som er yngre enn oss, smiler han.
Markus Holder Jensen, som nå gikk ut av tiendeklasse på Bytårnet skole, trener mye og målbevisst for å oppnå målene som fotballspiller.
– Det blir fotball seks ganger i uka, pluss tre-fire styrkeøkter. Nå går styrkeøktene ut på å bygge opp de riktige muskelgruppene, samt forebygging av skader så jeg forhindrer tilsvarende skader framover.
Midtstopper
Markus Holder Jensen satser på å nå toppen som midtstopper, en posisjon konkurransen er knallhard på i Moss FK, med Kjetil Berge, Martin Thømt Jensen og Patrick Johnsen som de tre hardeste konkurrentene.
– Jeg føler at det er som midtstopper jeg kan nå lengst og få utnyttet styrkene mine maksimalt. Fysikken er bra, for jeg er stor og sterk. I tillegg er jeg rask, og det er jo også en fordel for en midtstopper.
Ut i Europa
Moss FK ser i år ut til å gå mot et opprykk til 2. divisjon, og forhåpentligvis er klubben tilbake på nest øverste nivå om få år. Om det blir med Markus Holder Jensen, er usikkert.
– Jeg håper jo at jeg utvikler meg raskere enn klubben og tar stegene fort. Jeg vil ut i Europa, og drømmen er å spille i en av de fem største ligaene. Det vil si Italia, Spania, Tyskland, Frankrike eller England. Favorittlagene mine er Real Madrid og Manchester United, og skulle jeg få sjansen til å spille der, hadde det vært veldig stort, smiler den ambisiøse 16-åringen.
Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelLosen i Larkollen med ny food truck
Neste artikelMannen, drømmen og Porschen
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS