I to dager kjempet Marianne Skarpnord om medaljer under golfkonkurransen i OL i Rio de Janeiro. Landets nest best rangerte kvinnelige golfspiller takker Moss og Rygge Golfklubb for mye.  – Det er ikke sikkert jeg hadde kommet så langt uten dem og spesielt Åge Erichsen, sier hun.

Ikke så lenge etter at OL var avsluttet var Marianne Skarpnord som snarest en tur innom golfbanen på Evje i Rygge for å hilse på i Moss og Rygge Golfklubb. Dette har vært klubben hennes siden 2005, og 30-åringen er takknemlig for alt de har gjort for henne selv om hun ikke er så mye innom. Golfproffen er nemlig på farten verden rundt mesteparten av året for å kjempe om topplasseringer, pengepremier og rankingpoeng så hun klatrer høyest mulig.

Moss Marianne Skarpnord Evje

– Det blir ikke så mange turene innom, men jeg har mange venner her som har hjulpet meg masse. Det koster enormt å satse på golf. Selv om jeg er sparsommelig av meg, og selv om jeg har spilt inn en del pengepremier, så er hjelpet klubben gir enormt viktig. Åge Erichsen har skaffet meg viktige sponsorer, og hver høst har klubben en turnering hvor inntektene havner i reisekassa mi. Det betyr mye for meg. Det blir naturligvis hypotetisk, men jeg er sikker på at Moss og Rygge Golfklubb har vært avgjørende for karrieren min, smiler Marianne Skarpnord.
Viktig støtte
Marianne er sarpejente, og har kjøpt seg hus «på hull nummer 14», som hun selv beskriver det, på golfbanen i Skjeberg. Det var her hun spilte inntil banen i Rygge sto klar. Like etter at hun hadde blitt profesjonell spiller meldte hun overgang til Moss og Rygge Golfklubb.
– Det var mye på grunn av Åge Erichsen og ikke minst at treneren min var ansatt her. Åge hjalp meg tidlig med sponsorer som jeg fortsatt har, og han er fortsatt er veldig viktig støttespiller både når det gjelder golf og privat. Så det blir ikke aktuelt med et skifte av klubb så lenge Åge er her, ler hun og ser bort på støttespilleren.
Enorme reisekostnader
Selv om Marianne Skarpnord tidvis har gjort det bra på Europa Touren så har hun ikke blitt rik av å spille golf foreløpig.
– En kan gjøre det bra i Europa og likevel slite med å komme blant de 100 beste på rankingen. Det er LPGA-touren som gjelder mest. Pengepremiene er heller ikke på samme nivå, og det koster ganske mye å reise rundt fra turnering til turnering.
Golf Marianne SkarpnordEi vanlig uke i Europa med golfturnering, hotell og reisekostnader for øvrig koster cirka 25000 kroner. Skal jeg spille utenfor Europa så må jeg regne ytterligere 10.000 kroner. Så da sier det seg selv at hjelpen klubben gir kommer godt med.
Sin egen turnering
Og klubben stiller virkelig opp for golfproffen. For 11. gang arrangeres i år Marianne Skarnord Invitational. En turnering hvor firemannnslag melder seg på og hvor kontingenten går til å finansiere spillerens satsing ute i verden. Dette har resultert i mange hundre tusen kroner. Årets turnering finner sted siste helgen i september.
Støtten fra klubben kommer godt med. I høst har Marianne Skarpnord nemlig ambisjoner om å kvalifisere seg til LPGA-touren som Suzann Pettersen spiller på.
– Det er mye vanskeligere å kvalifisere seg til touren enn å beholde plassen. Den første turneringen går i midten av oktober. De beste derfra går videre til en seks-runders turnering i månedsskiftet november/desember. De beste der får plass på touren. Det blir knalltøft, og jeg må virkelig treffe med toppformen. Skulle det ikke gå så kan det tenkes at jeg likevel blir i USA og spiller på den nest beste touren.
To neste OL?
Moss og Rygge-spilleren kommer til å satse videre selv om hun ikke skulle klare LPGA-kvalifiseringen.
– Deltakelsen i OL ga mersmak. Jeg dro dit uten forventninger, og ble overrasket over hvor stort det var å delta. Kanskje satser jeg mot de to nestene OL?
Da vil jeg likevel ikke være 40 år, og i golf er det spillere som hevder seg til de har passert 50 år. Så lenge lysten er der og kroppen lystrer så ser jeg ingen grunn til å slutte, smiler Marianne Skarpnord som så langt har tre seire på Europa-touren som sine største meritter.
Hun har også funnet den store kjærligheten innen golf. Nærmere bestemt australske Richard Greene, som på sitt beste har vært ranket topp 50 i verden. Han spiller også på Europa-touren. Under OL tok han en pause fra sin egen karriere og var med som kjærestens caddy.
Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelMoss beste utsikt
Neste artikelPlukk ditt eget gresskar
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS