Knut S. Flatset er bosatt i Frei, som etter kommunesammenslåing er en del av Kristiansund. Her har han både gård og enebolig. Men det er ytterst få døgn i året 66-åringen bor på disse eiendommene. Mesteparten av året er han nemlig å finne på Porsche Center i Son. Her bor pensjonisten i ei lita primitiv campingvogn fra 1971. Det er mange idylliske steder man kan bo i badebyen Son, men for nordmøringen finnes ikke større idyll enn at vogna står på parkeringsplassen utenfor Porsche Center.

Porsche 24/7
Porsche-entusiasten har kjent Porsche Center-eier Espen Olsen i en årrekke.
– Jeg fortalte ham det at jeg skulle flytte nedover når jeg ble pensjonist. Da jeg passerte 62 år for snart fem år siden pakket jeg bilen, kjørte de drøyt 60 milene og banket på døra til Espen. Siden har jeg blitt her, bortsett fra noen turer hjemom Frei med jevne mellomrom, smiler Knut S. Flatset.
Foto Jørn Mortensen
På Porsche Center er pensjonisten en slags frivillig medarbeider som gjør forefallende oppgaver, er litt vaktmester og ordner med bilene han er så glad i.
– Det er et godt miljø her, vi får snakket mye bil, og det virker som at Espen Olsen og de andre setter pris på det jeg gjør. Jeg holder litt orden her, og det trengs jo, ler han.
Vant til å bo enkelt
Hvor lenge han kommer til å leve i campingvogna utenfor Porsche Center har han ikke tenkt på.
– Som pensjonist er jeg på et stadium i livet hvor jeg kan gjøre som jeg vil. Jeg har heller ikke familie og forpliktelser hjemme i Frei. Derfor behøver jeg ikke planlegge, og tar heller ting som de kommer. Så lenge jeg trives og helsa er god så kan det derfor bli et langt liv i vogna i Son.
Han har ikke noe problem med å bo kummerlig på noen få kvadratmeter i en veteranutgave av en campingvogn.
– Jeg har kjørt lastebil i 45 år og er godt vant til å leve og bo under små og enkle kår. Med kanskje 300 døgn på veien i året har det blitt mange netter i køyesenga i lastebilen, så campingvogn er jo rene luksusen, smiler han.
– Men jeg bare sover i vogna, for inne på Porsche Center har jeg de fasilitetene jeg trenger.
Norges råeste bil?
Knut S. Flatset har siden han kjøpte en to år gammel 928 i 1982 eid seks-syv Porscher. Nå har han to biler. Den ene er en halvannet år gammel 991 Turbo S, den andre er et flunkende nytt råskinn som han kjøpte i forbindelse med åpningen av Porsche Classic
Center.
– Bilen sto utstilt på senteret en tid rundt åpningen. Jeg har ikke rukket å registrere den ennå. Det har jeg ikke hatt tid til å tenke på, men det har blitt noen turer med prøveskilter.
Prisen på bilen vil ikke Knut S. Flatset snakke om, men den ligger ganske sikkert i den øvre prisklassen for hva som ruller på norske veier. Det finnes trolig heller ikke noe råere på fire hjul i Norge. Bilen er en RUF CTR3 Clubsport med over 750 hestekrefter under panseret, som sparker fra 0-100 km/t på 3,1 sekunder og som har en toppfart på 380 km/t.
– Det var en drøm å kjøpe denne bilen. I motsetning til Espen Olsen så er jeg ikke så opptatt av classiske Porscher. Bilene skal riktignok ha et klassisk utseende, men jeg har kommet dit hen at jeg er lei av å skru på eldre biler. Derfor er nye biler midt i blinken for meg, smiler Porsche-entusiasten.
Del
Foregående artikkelMarkus skal bli proffspiller
Neste artikelLille Café har gjenoppstått på Teibern
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS