Martin Mathisen har etablert en food truck på parkeringsplassen utenfor Losen i Larkollen. Den rullende kiosken er en 44 år gammel Citroën HY, en fransk bil som er svært så sjelden i Norge.

– Vi har lenge savnet et utsalg på parkeringsplassen utenfor Losen, et sted som kan selge iskrem, pølser, bakte poteter og andre enkle ting både på dagtid og etter at kjøkkenet stenger ved ti-tiden på kvelden. Vi ser også for oss at en del av våre gjester kan tenke seg litt nattmat før de går hjem, forklarer Martin Mathisen.
Foto Jørn MortensenMye penger for gammel bil
Han har en stund vært på utkikk etter den rette løsningen for en food truck, og da han så annonsen for en Citroën HY, slo han til.
– Det var en Kristiansand-mann, gift med en engelsk dame, som hadde tatt bilen inn til landet. Bilen hadde tidligere gått som budbil på et fransk slott. Den norske eieren hadde sine planer for bilen, men planene gikk i vasken. Dermed valgte han å selge. Siden bilen er svært sjelden og populær, er prisen stiv. Jeg måtte betale hele 280.000 kroner, og det er mye for en 44 år gammel bil, smiler Losen-eieren.
Enkle retter og is
Det var en del ting som måtte fikses før Biltilsynet ga tillatelse til at bilen kunne registreres.
– Alt er ordnet av den tidligere eieren. Så fort jeg fikk bilen, sørget jeg for riktig dekorering og en enkel og praktisk innredning for formålet. Det er strenge regler når man skal lage mat, både med hensyn til varmebehandling, kjøling og tilgang til vann. Det begrenser utvalget av mat som kan selges fra food truck’en, og de enkle rettene vi selger, gjør vi klar inne.
Kortere køer
For Losen betyr food truck’en ganske mye, og kundene setter stor pris på tilbudet.
– Om sommeren har det ofte vært lange køer av folk som vil kjøpe is. Med ytterligere en isdisk slipper kundene mye av ventingen, ved at vi får to kortere køer. Gjestene våre synes det er veldig bra at vi har etablert en food truck til iskrem og enkle retter.
Etter at Martin Mathisen fikk bilen ferdig registrert fra den tidligere eieren i Kristiansand, gikk turen rett til PS Press i Rabekkgaten i Moss. Foliering av biler er en av mange tjenester firmaet tilbyr, og Trygve Walle fikk i oppgave å dekorere bilen før den kunne tas i bruk som utsalg ved det populære utestedet i Larkollen.
Produsert i 34 år
I følge Wikipedia.org ble Citroën H Van, Type H, H-Type eller HY produsert fra 1947 til 1981. Formålet med bilen var å produsere en enkel forhjulsdrevet bil etter andre verdenskrig. Totalt ble det produsert 472.289 eksemplarer i løpet av 34 år. I Norge er det et fåtall eksemplarer, og et av dem er altså i Martin Mathisens eie.
Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelStamsaas: Mini har blitt Maxi
Neste artikelMarkus skal bli proffspiller
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS