30. juni smeller startskuddet for sommerkonsertene på Losen i Larkollen. Og stjernene står i kø for å komme til badebyen. Martin Mathisen er storfornøyd med programmet som består av 15 konserter, deriblant en nyvinning: Larkollen Sommerfestival eller «Kollenfest 2018» som festivalen også kalles.

15 konserter, hvorav mange med topp navn både nasjonalt og til og med internasjonalt er det Martin Mathisen og Losen kan tilby Larkollens befolkning og sommergjester denne sommeren. Et program som strekker seg over seks hektiske og forhåpentligvis varme sommeruker. Her blir det både gjensyn med kjente og kjære gjengangere på Losen, mange nye bekjentskaper, strandkonserter, intime lavmælte konserter, hæla i taket og festivalstemning på storscenen. Kort sagt noe for enhver smak.

– Her blir det en fin blanding av gjengangere og artister som er nye for Larkollen. Jeg er kjempefornøyd med hva vi har fått til. Det er aldri noe problem å få artistene hit så sant det passer med turneplanene deres. Flere har begynt å kalle oss for «lille Wrigthegaarden» smiler Martin Mathisen.

For uinnvidde kan vi si at Wrigthegaarden i Langesund i mange år var sommerens største konsertscene i Norge, med stjerner på scenen hver helg.

Festival med Hanne Boel
Martin Mathisen er blant annet svært glad og stolt over at de har fått Hanne Boel til å ta turen til Larkollen med sitt band. Den danske souldronningen har opp gjennom årene vært høyt på hitlistene verden rundt. 

– Dette blir stort. Hanne Boel skal spille på storscenen på jordet utenfor Losen som en del av Larkollen Sommerfestival. 

Sommerfestivalen eller «Kollenfest 2018» som arrangementet også kalles, finner sted onsdag 11. juli og torsdag 12. juli, bare noen dager før Larkollen Show Team inviterer til årets utgave av Larkolluka. Foruten Hanne Boel som spiller 11. juli så kommer Stjernekamp-vinner Atle Douglas samme dag, mens festivalen avsluttes med Trang Fødsel og Erik & Kriss. Både Trang Fødsel og Erik & Kriss bør ha mer enn nok av gamle slagere til å få allsangen til å høres over hele badebyen, og for sistnevnte band er det i år 15-års jubileum for vorspiellåten «Drita full før Drøbaksundet».

– Dette blir to dager med knallstemning og høy partyfaktor. Vi har plass til 1500 mennesker begge dager og håper selvsagt det blir fullt. 

Mange store navn
Konsertsesongen på Losen starter som sagt allerede den nest siste dagen i juni.

– 30. juni starter vi opp med Østfold-baserte Soul Garden, og deretter går det slag i slag fram til 11. august med pangavslutning med Abba the Journey. Tenk deg den avslutningen når 450-500 feststemte mennesker synger med på alle slagerne til Abba, smiler Martin Mathisen. 

Det blir i år totalt 15 forskjellige artister som gjester Losen og Larkollen Sommerfestival.

– Da ligger vi på omtrent det samme som vi alltid har gjort. Erfaringen har vist at dette er et passelig antall. Blir det for mange så kan det bli en slitasje, og det ønsker vi ikke.

Årets artister er en blanding av gammelt og nytt.
– Ole Paus, Ingrid Bjørnov, Eva Weel Skram med flere har vært her flere ganger før enten alene eller sammen med makkere og band. Hanne Boel og svenske Gøran Fristorp er blant de som aldri har spilt i Larkollen før. Di Derre, som skal sørge for kjempestemning med strandkonsert på Lersbaug strand har heller aldri vært her som band før, men bandmedlemmene Jo Nesbø og Unni Wilhelmsen har flere ganger vært her alene med intimkonserter.

Programmet
Her er konsertprogrammet for Larkollen denne sommeren:
30/6 Soul Town (Losen)
4/7 Ingrid Bjørnov (Losen)
7/7 Gøra Fristorp (Losen)
11/7 Atle Douglas (Larkollen Sommerfestival)
11/7 Hanne Boel  (Larkollen Sommerfestival)
12/7 Erik & Kriss (Larkollen Sommerfestival)
12/7 Trang Fødsel (Larkollen Sommerfestival)
14/7 Eva Weel Skram (Losen)
18/7 Magnus Grønneberg (Losen)
25/7 Di Derre (Lersbaug strand)
28/7 Hilde Louise Asbjørnsen (Losen)
1/8 Ole Paus (Losen)
4/8 Henning Kvitnes (Losen)
8/8 Espen Beranek Holm med flere (Losen)
11/8 Abba The Journey (Losen)

Del
Foregående artikkelPå fisketur med kajakken
Neste artikelBastømodellens far med bok
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS