Det nytter ikke å fortelle om alt Oddvar Løkkeberg har holdt på med eller mener i en artikkel. Livet hans kunne fylt ei hel bok. I sommer passerte den frodige og rappkjeftede Ekholtmannen 80 år. Han er fortsatt engasjert, men kaller seg nå bare «sovende styremedlem».

Oddvar Løkkeberg har en imponerende CV fra både arbeidsliv og organisasjonsliv. Det er for eksempel ikke mange som har blitt utnevnt til stillinger av to forskjellige konger i statsråd. I perioden 1967 til 2015 hadde han over 30 år i Rygge kommunestyre for fire forskjellige partier! 

– Det kunne vært en periode til helt på tampen, men da manglet vi fire-fem listestemmer, sier han.

Løkkeberg startet i Venstre og Det liberale Folkepartiet, deretter ble det Arbeiderparti i seks perioder før han avsluttet som representant for Pensjonistpartiet. Dette er visstnok norgesrekord. I fjor ble han tildelt kommunenes sentralforbunds pris for innsatsen. Pris har han også fått i Rotary, hvor han har vært med siden 1974. Det resulterte i den høythengende Paul Harris-medaljen. 

Cupfinale med Brann
Aller mest kjent er han nok for engasjementet i idretten. Gjennom 50 år har han vært innom en rekke klubber både lokalt, i Østfold for øvrig og nasjonalt. Det sportslige høydepunktet må ha vært da han som assistenttrener i Brann var med på å vinne cupfinalen. Ellers var han juniortrener i Moss FK hvor flere av elevene, deriblant Erland Johnsen, ble markante spillere både for klubbens A-lag og internasjonalt.

Men det er nærklubben Ekholt Ballklubb som alltid har ligget Oddvar Løkkebergs hjerte nærmest. En klubb han har både trent og hatt ulike verv i gjennom en årrekke. Her er han fortsatt med i styret.

– Men nå er jeg bare et sovende styremedlem, humrer han.

Lensmannsbetjent
Oddvar Løkkeberg, kona og førstefødte Ole Petter kom til Rygge i 1963. – Jeg er fra Skjeberg, og startet som lensmannsbetjent der som 19-åring. Senere gikk ferden til Oslo, men da Ole Petter ble født så var vi enige om at Oslo og Grünerløkka ikke var noe sted å vokse opp for en liten gutt. Jeg søkte lensmannsbetjentjobber i både Ørje, Idd og Rygge, fikk alle tre, men Rygge var både minst øde og midt i mellom min og konas familie.

Etter å ha vært i politietaten noen år så gikk ferden over i andre bransjer. Her har han hatt en rekke toppjobber. Blant annet ble han av Kong Olav i statsråd utnevnt til direktør for Bergen Folkeregister. Senere utnevnte Kong Harald ham til tilsvarende stilling i Oslo. Løkkeberg har også vært administrasjonssjef for Moss Lysverker og en liten periode regionsdirektør etter sammenslåingen med Hafslund.

Ærlig og direkte
Oddvar Løkkeberg har mange venner og få uvenner. – Jeg har vært tøff i kjeften, ærlig og direkte men ikke sjikanøs og ufin. Det har aldri gått på noe personlig. Derfor så tror jeg ikke at jeg har en eneste uvenn, sier han og legger til noe moren hans sa til ham:

– Hun sa at en aldri skal være redd for å si det som er sant. Men jeg har kanskje ikke behøvd å gjøre det hele tiden.

Linerler og periskop
I en periode så ble fotballtreneren Løkkeberg berømt for sitt eget fotballspråk. Han gikk blant fotballvenner under karakteristikken «Nord Europas beste trener» med en del begreper som ikke akkurat går inn i Norges Fotballforbunds håndbok. Spillerne fikk høre at de var linerler hvis de ikke tråkket til i taklinger, de fikk beskjed om å «kante skoa», «slå på tusenmeterne» og «få opp perioskopet» for å nevne noe. 

– En del av disse uttrykkene var egentlig signalord til gutta på laget om hva jeg ønsket. Men så har det gått litt sport i det etter hvert. Vi har hatt mye moro med dette, smiler Løkkeberg som selv også har en aktiv og svært så allsidig karriere bak seg som omfatter langt mer enn fotball.

I fotballen har han vært trener og spiller i både Moss FK, Brann, Rygge IL, Oslo Politiidrettslag, Ekholt, Borgen og flere andre lag. I yngre dager ble han kretsmester i både fotball, håndball, skihopp, skøyter og bryting.

Del
Foregående artikkelFørst i verden til å bestille BMW iX3
Neste artikelBarna strømmer til Moss Padel
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS