Har du lyst til å ha en bil som svært få andre har så må du styre unna nye Nissan Leaf. Brennes Auto har aldri opplevd tilsvarende interesse som de nå gjør for den nyeste utgaven av elbilen. 150 biler er solgt og avtaleboka for prøvekjøring er stort sett full hele tiden.

La det være sagt med en gang: Nissan Leaf er imponerer på mange måter. Nytt og større batteri har økt kjørelengden til 28-30 mil under norske forhold, og motoren har 147 hestekrefter som gjør den rask i alle situasjoner. Leaf er også utstyrt med en varmepumpe knyttet til varmeapparatet. Dette bidrar til bedre rekkevidde vinterstid.

E-pedal
Bilen har dessuten et nytt design. Lengden er 4,49 meter, noe som er fem centimeter enn forrige generasjon. Dette gir bedre bagasjeplass i et bagasjerom på 435 liter, noe som er betydelig større enn VW E-golf. Nye Nissan Leaf kan dessuten kjøres med kun en pedal takket være en såkalt e-pedal som fungerer som både gass og brems.

Pakka med standardutstyr er stor på nye Leaf. Du får blant annet skiltleser, blindsoneovervåkning, nødbrems for fotgjengere og syklister i byer og varsling for kryssende trafikk bak når du rygger.

150 biler ut i Moss
Nissan har svært lang erfaring med elektriske biler, og totalt går det langt over 300.000 Leaf på norske veier. Da de første nye Leaf kom til Norge i vinter hadde allerede over 4000 personer skrevet kontrakt på bilen uten å ha sett den. Og etter det har ikke interessen avtatt.

– Jeg har jobbet her i seks år og har aldri opplevd maken til interesse for noen bilmodell, smiler Ole Kristian Johansen, selger hos Brennes Auto i Moss.

–  Bare her i Moss har vi solgt langt over 150 Nissan Leaf. Folk kommer fra store deler av Østlandet for å kjøpe bil. Vi har to demobiler inne, og avtalebøkene for prøvekjøring er nærmest fulle hele tiden.

God erfaring med Leaf
Selgeren mener folk flest har et positivt inntrykk av Leaf i utgangspunktet, etter mange år på det norske markedet.

– Erfaringen med første generasjon er tydeligvis svært god. Den nye generasjonen er en videreføring av den gamle med forbedringer og ekstra utstyr i form av sikkerhetsutstyr og hjelpemidler. Det er tydelig at de som kommer hit er godt orientert allerede, for bilen har jo også fått veldig mange gode tilbakemeldinger.

Litt ventetid
Brennes Auto i Moss får flere ganger i uka nye biler levert fra importør, Men takket være den store etterspørselen må de som nå kjøper Nissan Leaf regne med å måtte vente til oktober før de får bilen. Men ved fabrikken i engelske Sunderland kan produksjonen legges om slik at man tar unna topper som det man opplever i Norge for tiden. Derfor vil ikke leveringstiden bli noe lengre enn den er nå.

Startprisen på nye Nissan Leaf er snaue 280.000 kroner, men legger man på 20.000 kroner får man den velutstyrte varianten. Ole Kristian Johansen forteller at bilene de selger i all hovedsak har en prislapp på mellom 300.000 og 350.000 kroner.

Større batteripakke
Og til høsten kan interessen igjen skyte i været, for da kommer Nissan Leaf med en viktig nyhet. Det handler om en større batteripakke som vil gjøre at du kan kjøre enda lengre mellom hver lading. Disse bilene vil trolig bli leveringsklare til norske kunder den første delen av 2019.

 

Del
Foregående artikkelAlt under ett tak
Neste artikelJulia (13) tar opp pappas keeperhansker
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS