Lam mørbrad er supermørt kjøtt som trenger kort tilberedningstid. Servert med linseragu vil du få en smaksopplevelse av norsk lam, som garantert frister til gjentakelse.

INGREDIENSER

4 posjoner

  • 800 gram mørbrad av lam
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Linseragu:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk finhakket gulrot
  • 2 stk finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 21⁄2 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 11⁄2 dl hvitvin eller eplejuice
  • 1⁄2 l kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 4 stk hakkede tomater
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum

SLIK GJØR DU

1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.

2. Varm olivenolje i en kjele og fres gulrot, løk og hvitløk i 2-3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett linsene. Rør om og tilsett vin, buljong, tomater, laurbærblad og timian. Bland alt godt, kok opp og senk varmen.

3. Sett på lokk og la linsene koke til de er møre, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Raguen skal ha konsistens som en litt flytende grøt, og linsene skal være myke.

4. Smak til med salt og pepper. Dryss basilikum raguen rett før servering.

KildeMatprat
Del
Foregående artikkelFASTELAVNSBOLLER
Neste artikelOSTEBOLLER MED PULLED PORK
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS