Som 13 år gammel læregutt på verkstedet hos faren fikk Robin Hermansen så ørene flagret hvis han gjorde en dårlig jobb. For å lære karosserifaget best mulig dro han til USA for å jobbe med legendene. Nå regnes 54-åringen som en legende i Norge.

– En legende? Jeg er da ikke så gammel. 54 år er en fin alder, humrer Robin Hermansen selv. Sarpingen, som gjorde mossing av seg, har i ti år drevet Karosseri Makeren AS på Årvold. Et firma som i dag har fem ansatte pluss Robin selv, og som folk med spesielle prosjekter kommer langveisfra for å få hjelp av.

Moss, Fose, Karosseri, Robin
Robin Hermansen i arbeid med en av Fred Warrens biler den gang han jobbet i USA.

Kunder fra hele Norge
– Det er kun Meek Costoms på Slemmestad som driver på samme nivå som oss. Derfor har vi kunder fra stort sett hele Norge. Den som har reist lengst for å bruke oss kom fra Lofoten.

– To av de ansatte jobber fast med veteranbiler, og likevel er det halvannet års ventetid for dem som har gamle biler som skal pusses opp. Folk vil ha jobben ordentlig gjort, og vi leverer kun kvalitet. For eksempel har vi en MGA inne nå som vi foreløpig har brukt 300.000 kroner på, og det er bare på karosseriet. For en tid tilbake hadde vi et oppdrag som kostet veteranbileieren 800.000 kroner, forteller eieren av Karosseri Makeren.

Bil hele livet
Det har vært bil hele livet for Robin Hermansen.
– Jeg kjørte bil for første gang som åtte-åring. En VW Pick Up som jeg måtte ha hjelp til å nå ned til pedalene på. Som 13-åring startet jeg i lære på verkstedet faren min drev i Sarpsborg. Det hendte jeg fikk så hatten passet, for faren min var opptatt av kvalitet. Den holdningen lærte jeg tidlig og har tatt med meg videre. Jeg er ikke fornøyd hvis det som er gjort ikke er 100 prosent, understreker han.

Han og kona Elisabeth har selv også ti veteranbiler. De fleste er spredd rundt på forskjellige oppbevaringssteder, men tre av dem har de hjemme i Larkollen for daglig bruk.

Moss, KarosseriMakeren RobinKrever mye
Hermansen innrømmer at han kan være krevende å jobbe for. – Jeg krever mye og hvis ikke folk er gode nok så får de finne seg noe annet. Er folk flinke nok så er dette det beste sted å jobbe. Jeg er veldig opptatt av at de ansatte skal ha det fint. Jeg har bedt om lister over utbedringer de ønsker på verkstedet, og punkt for punkt så fikser vi det. Og hver onsdag har vi varmmat til lunsj. Det er viktig at folk trives, sier han.

For å lære karosserifaget skikkelig dro Robin til USA, hvor han bodde i nesten tre år.

– Jeg måtte dit for jeg ville lære av de beste. Ganske raskt ble jeg headhuntet til det beste firmaet i Los Angeles. Her fikk jeg jobbe sammen med legendene Chip Foose og avdøde Boyd Coddington som begge er kjent fra Discovery Channel. Her tok jeg graden master metal shaper.

Ta med porten også!
Da han kom hjem ville Robin Hermansen starte sitt eget karosseriverksted. Ganske raskt ble han en svært ettertraktet kar, og nå er han arbeidsgiver til fem personer foruten seg selv. Karosseri Makeren på Årvold har ti års jubileum i år.

– Kvalitet er et nøkkelord som går igjen i alt vi gjør. Fra hver eneste lille del til lakkeringen som vi må kjøpe av andre. Til veteranbilene må vi lage ganske mange deler. Det finnes en del deler på markedet, men mye av det er ikke brukbart. Derfor blir det mye håndarbeid.

– I tillegg har vi alle mulige typer karosseriskader. I tillegg til avtaler med alle forsikringsselskapene så kommer også enkeltpersoner innom. Jeg pleier å si at hvis du har kjørt på en port, så ta med porten også. For vi reparerer alt. Og ved to tilfeller har de uheldige bileierne tatt med seg portene, ler Robin Hermansen.

Del
Foregående artikkelMange kjendiser spiller på lag med Harald
Neste artikelHer er Ronny og «Gullhøna»
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS