Kambojenta Yvonne Nguyen har nylig flyttet til Los Angeles, for å praktisere og undervise i poledance.

Poledance er en form for scenekunst, som er en kombinasjon av dans og turn. Hardt arbeid er det, men styrke, fleksibilitet, økt forbrenning og bedre koordinasjon er noen av helsegevinstene ved denne treningsformen. Jeg kunne ikke tenke meg å bytte med noe annet i verden, og akkurat nå har jeg det helt topp, sier Yvonne.
Det hele begynte med at jeg var på reise i Sør-Amerika et års tid, og hadde lagt på meg, samtidig som jeg egentlig ikke var motivert for å trene. Jeg hadde vært støttemedlem på Elixia i alle år, og tilfeldighetene ville ha det til at det var igjen én ledig plass på poledancekurs på treningssenteret. Jeg tenkte; nå har jeg sjansen til å prøve en helt annen treningsform. Kanskje jeg liker det! Og gjett om jeg gjorde, sier Yvonne.
poledance Yvonne NguyenDenne treningsformen passet meg helt perfekt, jeg har alltid vært glad i å danse, og i kombinasjon med å bruke kroppen på en helt annen måte enn jeg var vant med, fant jeg treningsglede umiddelbart. Jeg begynte i tillegg å gjøre en del research på egen hånd, jeg så masse på You-tube videoer for å lære meg teknikker, som jeg senere praktiserte på Sometimes Pole Studio i Oslo. I en periode flyttet jeg nesten inn der, smiler hun.
– Du høres veldig dedikert ut?
– Ja, jeg er nok det. Det handler om hardt arbeid, men så er det så uendelig gøy, og jeg utvikler meg stadig. Man blir aldri helt utlært, og jeg får masse motivasjon av personlig fremgang. Miljøet innen poledance er helt fantastisk, og jeg har fått mange gode venner gjennom treningen.
Ulike grener
Det finnes ulike konkurranser for de forskjellige grenene innen poledance, forklarer Yvonne. I Norge forholder vi oss til IPSF, som står for International Pole Sport Federation, og det betyr strenge, internasjonale regler som må følges. Jeg vet at det jobbes for å få poledance inn i OL, det hadde jo vært fantastisk gøy, hvis det forslaget vedtas, sier hun. Konkurransereglene innebærer blant annet obligatoriske triks som hver utøver må igjennom, og det er fokus kun på sport, og det tas avstand fra den sexy delen av poledance. Noen assosierer nok poledance med stripping, men det kommer helt an på hvem du spør. Poledance kan være så mangt; det kan være sexy, akrobatisk, sporty, og dansepreget. Det er nettopp dette som fascinerer meg, sier Yvonne. At det finnes så mange aspekter ved dette, gjør det bare mere spennende.
Satser
Jeg er utdannet lærer og har jobbet som det i mange år i Oslo. Jeg var kontaktlærer for 1-3 trinn, og kan innimellom savne jobben, men da jeg fylte 28 år bestemte jeg meg for å ta et valg. Det ble altfor lange dager, med full jobb ved siden av all trening og tid i studio, og jeg kjente at dette kan jeg ikke fortsette med, da stuper jeg til slutt.  Jeg dro hjemmefra kl.07.00 og var ofte ikke tilbake før midnatt. Det sier seg selv, ingen klarer slike dager over lang tid.  Jeg er glad for muligheten for å jobbe og undervise i L.A, og vet at det er det riktige for meg akkurat nå. Jeg skal fortsette å trene, undervise, holde workshops og konkurrere. Jeg har en plan om å ta spesial-pedagogikk som nettstudie ved siden av, for å holde meg oppdatert. Det er greit å ha noe å falle tilbake på, sier Yvonne.
– Hvilket tidsperspektiv ser du for deg?
– Man vet jo aldri hva livet bringer, men i første omgang blir det nok et par, tre år. Jeg trener fem, seks timer hver dag, og det er en påkjenning for kroppen, men så lenge jeg kjenner at det er greit, så fortsetter jeg. Og som nevnt gir det meg så mye glede! Men det er greit å ha det åpent, så får tiden vise. Akkurat nå er jeg bare glad for valget jeg tok, og angrer ikke et sekund, smiler Yvonne.
Tekst og foto: Kristin Gudbrandsen
Del
Foregående artikkelFredrik Wasenius sikter høyt
Neste artikelHeste polo: Skal gjøre polo populært i Norge
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS