Kvikk mener at alle har rett på et kult kjøkken. Da må det også gjelde oss som selger det, synes Helge Olav Froberg, og skaffet seg et.

Vi tok en tur til Øreåsen hvor Froberg bor sammen med Vigdis Sofie Schilling, for å ta en titt på det kule kjøkkenet, og likte det vi så. De har valgt seg det danske kjøkkenet Tinta, som betyr «farge» på italiensk, til tross for at møblene er svarte og hvite. Men de kommer også i grå forteller Froberg.

Display oppvask maskinFarger
Tinta er et kjøkken hvor det er lagt vekt på en stram linjeføring i en enkel og presis møbelstil. Man kan selv variere kjøkkenets uttrykk ved å skifte ripebestandig folie. Dette gjøres på alu profilene horisontalt mellom skuffer og vertikalt mellom høye skap. Folien kommer i ti forskjellige farger, så her bør det neppe være fare for at man skal gå lei med det første.

– Dette kjøkkenet er holdt i en svært mørk farge, mens vi har inntrykk at det har vært vanlig med mye lysere?

– Det har det nok, men det har blitt langt vanligere med mer variasjon, forklarer Froberg. – Så vi selger kjøkken i flere farger. Vi valgte svart, og brekker med hvite benkeplater og spisebord i det som vi kaller samtalekjøkkenet.

Smart stekeovnVidere peker han på at Tinta er et kjøkken som kan bygges ut nærmest fra hybelstørrelse til store eneboliger.

Kokebok i displayet
– Massevis av fikse detaljer, forsikrer Froberg. Og demonstrerer varmtvannskrana  hvor en funksjon er kokende vann standby. Dermed kan man kvitte seg med vannkokeren, og kjapt få skylt bort gjenstridige matrester. Videre peker han på at man har lagt avfallsskuffen helt opp i benkehøyde, slik at man kan feie søpla rett oppi.

Komfyren er utstyrt med et sous videtemperatur system. Maten krydres og vakumeres  i plastposer i en  vakummaskin, og deretter i dampes en kombidamper. Denne kan styres på en og en grad, slik at ønsket kjernetemperatur blir perfekt. Dette er også  er en vanlig komfyr. Her har vi altså  fullstendig kontroll på temperaturen, forklarer Froberg. Og peker videre på at det i komfyrdisplayet er lagt inn en kokebok som kan gjøre menyvalget enkelt og greit sågar med fargbilder og touch skjerm.

På gulvet rett under oppvaskmaskinen lyser et rødt tall, det er for å signalisere at maskinen er i gang.
– Den er så stillegående at det faktisk kan være greit å vite om den går eller ikke. Avslutter Helge Froberg, og peker for øvrig på at det er utrolig hvor mye kjøkken man kan få inn på tre ganger fire meter.

 

Del
Foregående artikkelSjekk gradestokken før du maler!
Neste artikelSmarte ideer og smarte løsninger
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS