Kristoffer Ventura var barnestjernen som vant 25 golfturneringer på rad og som fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. De siste tre og et halvt årene har han gått på golf-college i USA og rankes nå blant de 25 beste amatørene i verden. Til sommeren blir han proffspiller og målet er å bli blant de beste i verden.

Allerede mens han gikk på barneskolen på Halmstad ble golf-Norge klar over at Kristoffer Ventura var et talent utenom det vanlige. Han vant blant annet 25 turneringer på rad deriblant en stor internasjonal turnering. Det ble det mye oppmerksomhet både i riksmedia og lokalaviser for den talentfulle unggutten. Kristoffer Ventura innrømmer at det ikke alltid var like enkelt.

– Det ble en belastning noen ganger. Samtidig har det åpnet mange dører for meg. Jeg setter pris på media og at folk er interessert i golf. Men for alle som ikke kjente meg så ble jeg identifisert som golfspilleren, mens jeg helst bare ville være en vanlig gutt som var veldig glad i å konkurrere i golf, sier 22-åringen.

Han forsøker å ikke la seg påvirke av alt presset fra utenforstående.

– Samtidig med at mange er interessert i at jeg gjør det bra så spiller jeg bare for meg selv og mine nærmeste, ikke alle andre. Jeg er veldig glad i å snakke med media og personer som er interessert i golf, men det vil ikke si at jeg hører på dem, leser alle spekulasjoner eller påvirkes på annen måte.

Mange har ventet på Kristoffer Venturas store gjennombrudd, og at han skulle slå gjennom tidligere. Har du bevisst skyndet deg langsomt?

– Det stemmer det. Jeg hadde stor suksess på golfbanen da jeg voksne opp og som junior, men så møtte jeg stadig bedre spillere. Dermed ble det vanskeligere å vinne ofte. Men det er det som driver meg, det å spille mot og slå de aller beste. Jeg prøver å ikke sammenlikne meg med andre eller følge i andres fotspor. Jeg vil gjøre ting på min måte og vise vei for andre norske spillere, sier han.

De siste årene har Kristoffer Ventura gått på golf-college i USA. Nærmere bestemt Oklahoma State. Det var ikke noe tilfeldig valg.

– Jeg valgte Oklahoma State fordi jeg visste at de var de beste på golf. Også fordi de var de eneste som ikke skrøt av treningsfasilitetene og skolen. Alle som spiller golf i USA vet at Oklahoma State er den beste skolen for golf.  I tre og et halvt år har jeg oppholdt meg i det som er collegegolfens mekka. Her mangler absolutt ingenting, og alt er lagt til rette for at jeg skal bli en best mulig golfspiller.

Her er en vanlig skoledag for Kristoffer Ventura og de andre golfelevene:

07.15-8.15 Styrketrening
09.00-11.00 Skole
11.30 Lunsj
12.15- 12.45 Oppvarming
12.45 – 18.00 Golf
18.30 Middag
I helgene er det golf fra morgen til kveld.

Ryggegutten har hatt stor utvikling i tiden på college. Han spiller på skolens golflag som gjør det bra i USA, og har mange gode individuelle plasseringer. Så bra har det gått at han nå er ranket blant de 25 beste golfamatørene i verden.

– Det er kult det, men det gir meg ingenting annet enn en plass i US Amateur. Jeg og menneskene rundt meg pleide å følge med på sånne ting før. Etter å ha kommet hit og lært av de beste så fokuserer jeg mer på ting jeg kan kontrollere. Mange av rankingene der ute er bare noens mening om hvem som er bedre enn hvem. Planen framover er å holde hodet nede og gjøre mitt beste for å nå så langt som mulig og vinne så mye som mulig.

Du er ferdig på college neste år. Hva er planer og ambisjoner da?
– Planen er å bli proff og spille mot de aller beste i verden. Jeg har ambisjoner om å kvalifisere meg til PGA Touren. Resultatmessig er det en målsetting å vinne en majorsturnering, vinne Ryder Cup og vinne en medalje i OL.  Nylig mottok Kristoffer Ventura pris fra Norges Golfforbund som største talent i norsk golf. Prisen var et stipend på 15.000 kroner. Juryen la blant annet vekt på Ryggeguttens utvikling de siste årene og årets niendeplasser i både US Amateur og British Amateur.

– Det er veldig stas å få den prisen. Det betyr at jeg jobber riktig og at folk i Norge følger med på hva jeg gjør. I mange år har det vært mange gode unge spillere i Norge. Nå vil jeg vise dem veien videre. Vi trenger en spiller som er blant de beste i verden, og det er det jeg jobber mot, sier den målbevisste 22-åringen.

FAKTA

Navn: Kristoffer Ventura
Alder: 22
Klubb: Oslo Golfklubb
Største meritter
– Junior Ryder Cup European Member
– European Young Masters 2. plass
– European Nations Cup 2. plass
– Portuguese Amateur 3. plass
– VM Lag 2012 6. plass
– VM Lag 2016 5. plass
– Aggie Invitational 1. plass
– NCAA Regionals 1. plass
– Cabo Intercollegiate 2. plass
– Southern Highlands Collegiate 4. plass
– Valspar Intercollegiate 6. plass
– British Amateur 9. plass
– US Amateur 9. plass
– The Carmel Cup 4. plass
– All American 2015
– All American 2016
Ranket som nr 25 på WAGR (World Amateur Golf Ranking)

Ambisjoner: Vise vei for andre norske golfspillere, spille på PGA Touren, vinne majors, vinne Ryder Cup og vinne medalje i OL

Favorittbane: I Norge- Oslo Golfklubb og i USA- Pebble Beach, California

 

Tekst: Tore Kubberød

Del
Foregående artikkelMoss Bueskyttere: Mange vil lære bueskyting
Neste artikelHelge Eek: Med linser og lavgir
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS