– Dette har vært helt vilt. Jeg har vært med på flere restaurantåpninger i Moss, men det som har skjedd her overgår alt, smiler kokk Marius Blekkerud ved Piraaten i båthavna på Fuglevik i Rygge. Han har ikke tall på hvor mange tusen piraatburgere og porsjoner med fiskesuppe han har solgt i sommer.

Piraaten på Fuglevik er distriktets nyeste tilskudd til utelivet. En restaurant som eies av Laila Raa og Oddleif Bakken og som åpnet ved St. Hans-tider. Restauranten holder til helt nede i båthavna.

Foreløpig er det er ingen skilt som forteller at det røde huset inneholder en av distriktets mest populære spisesteder for tiden.

– Skilt er bestilt og kommer, men jeg ville ikke ha noe skilt i starten før jeg følte at ting var skikkelig på stell. Etter en rolig start så tok det fullstendig av. Det har vært smekkfullt hele sommeren. I helgene har det vært køer, så folk har funnet oss uten at restauranten er skiltet, forteller Marius Blekkerud som forteller at de første månedene med Piraaten har overgått alt de turte å håpe på.

– Vi har solgt mange tusen piraatburgere. Fiskesuppa startet vi med litt senere, men da den kom på menyen ble den en bestselger. Suppa er for øvrig identisk med en oppskrift jeg har brukt i ti år, sier mossingen som har vært kokk flere steder i byen deriblant hos Husmann. Et sted som oppnådde 34 av 36 poeng da Moss Avis sine restaurantanmeldere «Pølsa & Vaffelen» var innom anonymt.

– Jeg er stolt av den. Her fikk vi ikke like bra, men det som trakk ned var møblementet utendørs.

«Bedre enn Engelsviken»
Piraaten har 30 sitteplasser innendørs og cirka 90 plasser utendørs. Stedet ligger ikke akkurat sentralt, med båthavn og campingplass som nærmeste naboer.
Kokken tror det er ryktet om god mat som har vært en stor bidragsyter til suksessen, i tillegg til at folk synes det er koselig å ta en øl i sola nede ved sjøen.

– Tilbakemeldingene på maten har vært veldig gode.  Spesielt piraatburgerne og fiskesuppa har solgt veldig godt.

– Er Piraaten i ferd med å bli et lokalt svar på Engelsviken?
– Så å si alle gjestene som har spist fiskesuppe begge steder sier at vår er best. Det har sikkert sammenheng med at vi lager fiskekraften fra bunn av mens man på
Engelsviken kjøper ferdig kraft. I tillegg er vi veldig opptatt av at råvarene i suppa skal være gode. Suppa består av både fersk laks, fersk kveite, ferske blåskjell, reker og scampi. Porsjonene er store, men hvis gjestene vil ha påfyll så går jeg en runde med kjelen, smiler kokken.

Fiskekraft av kveite
Mens han snakker med BBF-magasinet så står han og koker kraft til fiskesuppa.

– Jeg fikk en 30 kilos kveite i dag som er filetert og resten blir førsteklasses fiskekraft.
Han forteller at det også er flere andre ting på menyen som selger godt.

– På menyen har vi både to forskjellige burgere, salater med både kylling og laks, entrecote, lasagne og andre ting. På grunn av at det har kokt skikkelig her i sommer så har jeg ikke rukket å utvikle menyen ytterligere, men det kommer flere nye retter etter hvert, lover Marius Blekkerud.

Helårsdrift
Piraaten skal holde åpent hele vinteren, selv om aktiviteten ved sjøen er minimal på den tiden av året.
– Vi har de 30 plassene innendørs som vi håper skal fylles opp. I tillegg er det mulig å kjøpe take-away. Mange har gjort det i sommer, men foreløpig har vi ikke fått tak i beger til fiskesuppe take-away. Men folk har kommet med kjeler som de har bedt oss fylle opp med suppe. Det gjør vi selvfølgelig gjerne, ler han.

Tekst og foto: Tore Kubberød

Del
Foregående artikkelMoss i sentrum for Kristin
Neste artikel43 års venting på den store kjærligheten
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS