Det skjer ofte en forandring i interiøret år man får et «damemenneske» i hus. Intet unntak for Espen i Son. Det mørke eikekjøkkenet ble revet ned til fordel for et nytt og moderne kjøkken fra Kvik, og paret er veldig fornøyde med den nye løsningen.

Her var det inngangsdøren før, sier Espen og viser til en krok av kjøkkenet. Inngangspartiet ble tettet igjen og kjøkkenet ble romsligere og fikk enda mer skapplass. Vi har så mye skap og skuffer at vi faktisk ikke klarer å fylle alt. De fleste har vel ikke det problemet, smiler han. Vi så på mange forskjellige kjøkken før vi endte opp med modellen ”Mano” fra Kvik. Det er dansk design og et kjøkken som utstråler enkelhet, form og funksjon. – Hva var avgjørende for valget?
kjøkken fra kvikk
– Vi synes dette designet passet rommet best. Vi har tegnet mye selv, og fikk hjelp av Kvik til praktiske løsninger og finishen.

Det ble en del ekstra snekkerarbeid og vi er veldig fornøyd både med prosessen og resultatet. Kvik ordnet snekkere som monterte selve kjøkkenet samt benkeplater og utforinger. Alt dette foregikk i fjor sommer midt under tropevarmen, slitsomt for snekkerne, men fint for oss, sier Linda. Vi kunne være ute og merket ikke så mye til at vi manglet kjøkken. Det var i grunn bare å fyre opp grillen nesten hver dag. Dessuten tok hele jobben ca to uker fra vi begynte å rive det gamle kjøkkenet til alt var ferdig, og det er imponerende. Alt gikk som det skulle, alt kom til rett tid og fordi det var midt i sommerferien var vi spente på om det ville by på problemer. Men etter en uke med snekring og klargjøring, og en uke med montering var alt på plass.

kvikk moss kjøkkenSmarte løsninger
Jeg liker rene linjer og ikke for mye som står fremme på benkene, sier Linda. Derfor valgte vi kjøkken uten håndtak og med full høyde opp til taket. Store flater som er lett å holde rent er både praktisk og pent synes jeg. Hele kjøkkenet ser ut som om det bare er skuffer, men det er altså kombinert skuffer og skap over det hele. Skuffene kan åpnes både ovenfra og nedenfra, sier hun. Alt av hvitevarer er kjøpt gjennom Kvik. Vi er mange i husholdningen og er fornøyde med løsningene vi har valgt. To store skap, som er kjøleskap og fryseskap samt to ovner, henholdsvis en dampstekeovn og en kombinert mikro og komfyr. Ungene synes dessuten det er stas med vann og farrisdispenser integrert i kjøleskapet. Isbitmaskinen er også mye i bruk.
Skuffeløsningene er plassert slik at alt er tilgjengelig ved behov.

– Klarer dere å vite hvor dere har alt? – Nei, smiler Espen. Jeg leter fortsatt.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

 

Del
Foregående artikkelFotball hver dag
Neste artikelBordtennis: Hodet, hurtighet og koordinasjon
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS