Linda og Erik Tegneby på gården Østre Kjærnes i Våler har satset på turisme. I tillegg har gården de siste to årene blitt et samlingspunkt for de som driver med kalkmaling. Linda er både Østfolds eneste forhandler for Annie Sloans produkter, i tillegg til at hun hyppig inviterer maleinteresserte til gårds på kurs.

– Det er noen år siden jeg selv ble bitt av kalkmalingsbasillen, og jeg har lenge hatt dette som en hobby. Jeg ble etter hvert en så god kunde at jeg for et par år siden ble spurt om jeg ikke likeså godt kunne bli forhandler. Det syntes jeg var en god ide, forteller Linda Tegneby.

Har startet nettbutikk
Siden har stadig flere funnet veien til avsidesliggende Østre Tveter gård for å kjøpe Annie Solans kalkmalingsprodukter. Gården er eneste forhandler i Østfold, og den nærmeste av landets fem øvrige som selger disse produktene er på Lillestrøm. 

– Det er ikke så veldig mange kunder fra Våler og Mossedistriktet for øvrig. De fleste kommer langveisfra. Jeg har en del faste kunder fra Sarpsborg og Fredrikstad og noen som kommer fra både Sandefjord og Drammen for å handle hos meg. Med tanke på at folk kjører langt for å handle så har jeg derfor nettopp startet opp en nettbutikk, slik at det blir enklere for alle.

Populære kurs
Linda Tegneby arrangerer også kurs, og i perioder kan det bli ganske hyppige kurs i kjelleren på hovedhuset på gården.

– Det er mange som er nysgjerrige på hvilke muligheter som ligger i kalkmaling. Til vanlig har jeg et par kurs i måneden, men enkelte ganger blir det til og med to kurs pr uke. Jeg ønsker i utgangspunktet ikke flere enn åtte deltakere pr kurs. Dette er både av plasshensyn i verkstedet og det at jeg da får fulgt opp hver enkelt best mulig. Men er det flere deltakere flytter vi bare kurset over i fjøset.  Det hender jo også at jeg kjører kurs med færre deltakere dersom det kommer vennegjenger som har funnet en felles hobby i kalkmaling. 

Verdensledende
Linda Tegneby mener produktene til engelske Annie Sloan er de absolutt beste på markedet.

– Hun utviklet denne utrolig dekorative malingen allerede på begynnelsen av 90-tallet. Allerede den gang var Annie Sloan godt etablert som en av verdens eksperter på dekormaling og maleteknikker. Hun utviklet noe hun kalte chalk paint på grunn av fargens matthet og kalkholdige finish, noe som førte tankene hennes mot kritt, eller chalk som det heter på engelsk, forklarer Linda Tegneby.

Enkel å bruke
Hun er stolt av at de på Østre Tveter får lov til å forhandle Annie Sloans produkter.
– For oss er det et privilegium å få representere en kunstner i verdensklasse. Kalkmalingen er for meg fortsatt en hobby, men med kursene og butikken har det nå blitt en tilleggsinntekt på gården.

Hun er ikke i tvil om hva som gjør chalk paint så populær.
– Det handler mye om at den er så enkel å bruke. Det kreves ikke noe grunnarbeid, man trenger ikke pusse ned overflater. Det er bare å male rett på den flaten man har. Malingen tørker dessuten veldig fort, gjerne allerede etter 30-40 minutter ved normal romtemperatur. Dermed slipper man kjedelig og tidkrevende tørketid. Du kan fullføre prosjektet i løpet av få timer.

Linda Tegneby forteller at chalk paint er den beste malingen på markedet når det gjelder dekorasjonsmaling av møbler.

– Malingen kan brukes på alle typer underlag, det være seg tre, metall, betong eller andre materialer. Malingen kan brukes på innvendige eller utvendige overflater og all slags interiør.

 Nettbutikk: butikk.kjaernesgaard.com

Del
Foregående artikkelVWfantasten
Neste artikelStygge skader stopper ikke Norvald
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS