Clas Andre Guttulsrød var i flere år en av landets beste keepere. Nå har datteren Julia tatt opp pappas keeperhansker. 13-åringen, som fyller 14 i mai, regnes som et av landets største keepertalenter på jentesiden.

I midten av mars arrangerte Norges Fotballforbund og Østfold Fotballkrets Statoil Talentsamling i Østfoldhallen. En landsdelssamling hvor de 55 antatt største talentene blant gutter og jenter i årgangene 2003 og 2004 samles under kyndig veiledning og oppfølging av solide trenerkapasiteter.

En av to Østfoldjenter som ble tatt ut blant de 55 2004-jentene fotballforbundet ser et stort potensiale i var Julia Wensell
Guttulsrød. Etter en flott utvikling i Rapid Athene, solid innsats på sonelag og kretslag de siste par årene har forbundet nå fått opp øynene for 13-åringen som har keepergenene i orden. Men Julia hadde slett ikke tenkt til å bli keeper, for det var som utespiller hun begynte karrieren.

– Jeg spilte ute på banen i flere år, før jeg de siste tre-fire årene har vært keeper.
Årsaken til at jeg begynte med fotball var at storebror spilte. Nå har han sluttet, men jeg synes det fortsatt er veldig moro, sier Julia Wensell Guttulsrød.

Holdt nivået
Og det er gleden som har vært drivkraften bak fotballsatsingen, ikke målsettingene om å komme så langt som mulig.

– Jeg har aldri tenkt på at jeg trener for å bli veldig god, kun fordi det er gøy å spille fotball på fritiden. Skulle jeg tenkt på at jeg skal bli en toppspiller så ville jeg bare blitt stresset. Men det siste året har det skjedd veldig mye med kretslag og talentsamling, så nå tenker jeg litt på det å satse skikkelig.

På talentsamlingen var det fem keepere i Julias årskull. 13-åringen fra Rapid Athene forteller at hun ikke ble skremt av nivået.

– Det var morsomt å være med, og jeg synes jeg hadde det samme nivået som de andre keeperne.

I pappas fotspor
– Det er morsomt at Julia vil spille fotball, men jeg håpet jo at hun skulle satse på noe annet enn keeperplassen,  smiler Clas Andre Guttulsrød som innerst inne sikkert synes det er litt stas at tenåringsdatteren tar opp arven.

For Clas Andre Guttulsrød har nemlig vært svært så delaktig i treningen av datteren.

– Jeg har vært keepertrener for Julia og en annen i et par år, og den systematiske treningen har gitt resultater. Nå har jeg overtatt som trener for 15- og 17-års jentene til Rapid Athene, hvor det er meningen at Julia skal spille på 17-års laget selv om hun ikke har fylt 14 når sesongen starter.

Gode råd av toppkeeper
Julia Wensell Guttulsrød deltok for ikke så lenge siden også på en sonesamling, hvor den gamle keeperhelten Bente Nordby var en av trenerne. Nordby, som i en årrekke var landets beste keeper, spilte selv på Athene Moss da laget var i toppdivisjonen, og er i dag keepertrener for topplaget Lillestrøm. Den tidligere toppkeeperen  ble imponert over Julia og kom med noen gode råd.

– Hun sa jeg måtte fortsette å gjøre det jeg er god på, og at jeg må stole på meg selv. Bente Nordby ga meg dessuten noen råd om øvelser jeg bør gjøre, og de har jeg fulgt nøye, smiler keepertalentet.

Vil bli i klubben
Etter sonesamlingen og Statoilsamlingen i mars så har andre klubber fått opp øynene for Julia Wensell Guttulsrød. Pappa Clas er klar på at det ikke er aktuelt med noen overgang til andre klubber ennå.

–  Jeg mener at man først må bli skikkelig god i egen klubb før en tar skrittet videre. Derfor mener jeg at en overgang til andre klubber er for tidlig, mener pappa og trener Clas. Det er Julia selv enig i.

– Jeg har lyst til å bli i Rapid Athene, for vi er i ferd med å få et skikkelig godt lag. Her spiller dessuten alle vennene mine. Klubben er dessuten flink til å legge forholdene til rette for oss. Nå har vi fått leksehjelp og matservering hver tirsdag før trening, vi har hatt mental trener inne og fått kostholdsråd, forteller keeperen.

Høy målsetting
Clas Andre Guttulsrød forteller at Rapid Athene har klare målsettinger med satsingen på ungjentene.

– Målet er at den stammen med 15- og 16-åringer vi har nå skal bli knallgode neste sesong i 17-års serien før de danner stammen for en skikkelig satsing på å få til et godt damelag i Rapid Athene. Byen trenger et godt damelag igjen, sier han.

Julia Wensell Guttulsrød synes ikke det er noe problem at det nå er pappa som skal styre treningene til laget.

– Jeg tror vi fint klarer å skille rollene. Dessuten har jeg god erfaring i å ha foreldre som trener. I flere år tidligere var nemlig mamma en av trenerne på laget, smiler hun.

 

Tekst Tore Kubberød
Foto Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelElbilen «alle» vil ha
Neste artikelKraftfull SUV med elegante linjer
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS