I 2006 tok Jonas Thomassen fra Rygge hele Norge med storm da han ble nummer to i Idol. 18-åringen, som sang seg inn i tusenvis av ungpikehjerter, ble spådd å bli en stjerne på den norske pophimmelen. Men etter kort tid forsvant Jonas fra rampelyset. Nå, 12 år senere, er han tilbake med både Grand Prix-deltakelse og låter som blir spilt millioner av ganger på Spotify.

I et par år etter Idol-deltakelsen, hvor han ble nummer to etter Wlexander Denstad With, var trøkket ganske stort på Jonas Thomassen.

– Det var massevis av henvendelser om spillejobber, og flere plateselskaper som gjerne ville gjøre noe med meg. Jeg hadde imidlertid ikke lyst til å jobbe med idolvennlig musikk, men heller holde på med musikk jeg likte selv. På den tiden var det indyrock som var det store for meg, selv om jeg forsto at det ikke var den musikken idolfansen ville ha.

Angrer ikke
Jonas Thomassen angrer ikke på valgene han tok, selv om det resulterte i at han gradvis forsvant ut av rampelyset.

– Hadde jeg hoppet på et av forslagene fra plateselskapene så kunne selvsagt musikkarrieren vært en helt annen, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Jeg hadde det imidlertid veldig morsomt da jeg drev med min egen musikk. Blant annet dro jeg til Liverpool hvor jeg fikk være med på plateinnspilling sammen med rockebandet Wombats som jeg digget.

Flyttet til Bali
Et par år etter Idol-suksessen tok Jonas Thomassen et drastisk valg.

– Jeg valgte å flytte til Bali. Her drev jeg en bar og arrangerte events og konserter. Der nede ble musikken bare en hobby og jeg koste meg med surfing og et deilig liv på øya. Men etter tre-fire år begynte jeg å tenke på at det kan være lurt med en utdannelse. Dermed gikk turen tilbake til Norge og studier på Markedshøyskolen hvor jeg tok en bachelor i Innovasjon og forretningsutvikling.

Traff hverandre på skolen
Det var under studiene han traff Vidar Villa, og de ble ganske raskt kompiser.

– For et par år siden begynte vi for moro skyld å lage musikk sammen. I utgangspunktet tenkte vi ikke stort på dette. Vi hadde det morsomt sammen og var glade hvis noen ville høre på oss på nachspiel. Musikken og alt vi gjør sammen er humoristisk. Vidar hadde aldri vært profesjonell musiker, og selv om jeg har drevet med musikk i større eller mindre grad hele tiden så hadde heller ikke jeg noen ambisjoner med det vi drev med sammen.

Festprosjekt ble hit
Men festprosjektet deres har det siste året tatt fullstendig av. I fjor slapp de låten «One night stand», og det ble starten på eventyret.

– Sist jeg sjekket hadde låten passert 17-18 millioner avspillinger. «One night stand» har faktisk ligget inne på streamingtjenestens topp-100 liste i over et år. Nå er også MGP-låta vår inne på listene. Om ikke så lenge slipper vi en ny låt, og den satser vi på skal bli årets store sommerhit, smiler Jonas Thomassen.

Mest omtalte MGP-låt
Sammen med kompisen Vidar Villa og resten av bandet, som blant annet består av broren Martin, deltok Jonas

Thomassen nylig i den norske Melodi Grand Prix-finalen. På forhånd var låten den desidert mest spilte på Spotify og den klart mest omtalte på grunn av temaet om at Vidar Villa så gjerne vil kysse kompisens mor. Det var også spilt inn en musikkvideo hvor Mia Gundersen spilte moren.

Nå endte MGP-deltakelsen i innledende runde, og den glade gjengen måtte se finalen fra green room. Det plager ikke Jonas Thomassen nevneverdig.

– Vi spiller for å ha det morsomt, og lager låter som skal være morsomme og ironiske. Det startet med at vi lekte oss på nachspiel, og det at mange vil høre på oss er utrolig gøy, sier Rygge-gutten som fyller 30 år 13. mai.

Johnny Cash tribute
Jonas Thomassen har hele tiden holdt på med musikk, blant annet gjennom soloprosjektet Johnny Cash Machine som han har reist rundt med. Her spiller han country-legendens låter på sin måte.

– Dette har jeg holdt på med i syv-åtte år, og prosjektet er fortsatt høyst oppegående selv om det den nærmeste tiden trolig blir lite med tid til å spille Johnny Cash-låter.

Travel sommer
Etter å ha hatt noen forskjellige «normale» jobber så lever Jonas Thomassen nå av musikken igjen. At låtene deres spilles på Spotify og andre streamingtjenester, radiospillinger og konserter gir nok penger i kassa til at kameratene greier seg bra. Og denne sommeren ser ut til å bli svært så hektisk.

– Vi har fått massevis av henvendelser om spillejobber, og sommeren vil bli brukt til å reise landet rundt. Vi skal også holde en konsert i Mosseregionen, nærmere bestemt under Larkolluka i juli. Det gleder vi oss veldig til. Og i tillegg kan det hende det blir en opptreden i Råde, sier Rygge-gutten som er bosatt i Oslo og har kjæreste i Bergen.

Tekst Tore Kubberød
Foto Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelHar lært tusenvis av barn å svømme
Neste artikelGjenbruk, sykkelsjekk, dans og pubrunde
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS