På to små hjul, og med felles hygge i årvåkne blikk, suser de sommeren i møte, entusiastene i  Jeløy Vespa Club.  

Vespa JeløyVi møter  Helge Aschjem og Jo Espen Johansen «Hos naboen» ved Ila. De er henholdsvis styreleder og –medlem (og «reklameansvarlig») i den ferske  klubben for scooter-entusiaster. Og for at vi ikke skal være i tvil om hva som venter, har de parkert hver sin nydelige tohjuling utenfor. Det skulle være unødvendig å opplyse om merket…

– Vi har registrert Jeløy Vespa Club i Brønnøysund. Vi har kjøpt domene og jobber med en egen hjemmeside. En eksklusiv t-trøye med klubbens logo er også på plass, smiler Aschjem og Johansen.

Jeløy Vespa Club er ikke åpen for hvem som helst.

– Å knytte til oss flere medlemmer er en prioritert oppgave. Men vi har klare regler for hvem som kan gjøre seg håp om medlemskap, sier Aschjem.

– Javel? 

– Vedkommende, må være over 18 år. Han eller hun må ha en Vespa på over 100 ccm (kubikkcentimeter). Og sist, men ikke minst: Et potensielt nytt medlem må anbefales av to som allerede er innenfor, forteller han.

– Det lyder eksklusivt?

– En klubb som vår skal være en hyggelig arena. Derfor er det viktig for oss å få inn hyggelige medlemmer.

– Under vårt før-påske-møte hadde Jeløy Vespa Club fem medlemmer.

– Men vi hører om flere som nettopp har realisert drømmen om en Vespa, og som dermed er aktuelle. Klarer vi å komme opp i 15 medlemmer, er det bra, smetter Jo

Espen Johansen inn.

Helge Aschjem har en ny Vespa 300 ccm.  – Jeg hadde to 50-kubikkere da jeg var yngre. Men da jeg pratet med en ungdomskamerat som har en Vespa, ble gnisten tent igjen. Jeg kjøpte sykkelen i fjor før jeg tok lappen på tung MC. Og nå gleder jeg meg til mange fine vår- og sommerdager, smiler han.

– Jo Espen Johansen sikret seg lappen da han bodde i Praha i 1999, og for to år siden kjøpe han seg en Vespa 125 ccm.

– Planen er at medlemmene av Jeløy Vespa Club skal kjøre på tur sammen – til Son for å ta en kaffekopp, for eksempel. I 2016 fyller Vespa 70 år. Da kan det jo tenkes at vi flyr til Italia, leier oss scootere og blir med på feiringen, humrer de to «gründerne».

– Hva er det som er så spesielt med Vespa?

– Designet, sier de to herrene bestemt.

– En Vespa ser litt sinna ut, som en veps. Den egner seg utmerket til «nærtrafikk» som supplement  til en bil. Kjører du en slik doning, sitter du godt beskyttet mot vær og vind – så  godt at du kan ha på deg dress, sier Jo Espen Johansen, som synes det er deilig å ha en klubb som handler om Jeløy og Vespa på én gang.

PS: Som en understreking av klubbens tilhørighet til Jeløy  kan vi  fortelle  at 10 prosent av medlemskontingenten går til aksjonen «Nei til fjordkrysning»….

 

Tekst: Per L. Johansen
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelBest i de(t) lange løp
Neste artikelOppussingshjelp fra Sinnasnekker’n
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS