I mylderet av bilsporter finnes noe som heter Corsa Italiana. En serie med løp for italienske biler. En av de som har vært med her siden starten er mossingen Anders Lorange som i mange år har vært blant de beste i klassen. 74-åringen har ingen planer om å slutte med racing.

– Slutte? Nei, jeg har jo akkurat begynt, ler Anders Lorange. Han har ingen planer om å gjøre som andre mennesker som har passert 70 år med god margin og som kanskje velger litt roligere hobbyer. 

– Jeg har det jo veldig morsomt med bilkjøringen. Det er godt miljø, fart og spenning, og så får jeg jo dyrket lidenskapen for italienske biler og da spesielt Fiat.

Fiat, Fiat AbarthFiatfrelst i 60 år
Anders Lorange har vært Fiat-frelst i nesten 60 år siden han som 15-åring fikk sin aller første bil, en 33-modell Fiat Balilla. 

– Siden har jeg eid flere hundre Fiater, blant annet gjennom et firma jeg hadde i Oslo hvor hele bilparken var av det italienske merket. 

Fiat er knapt nok å få i Norge, og antall forhandlere er begrenset. 

– Det er veldig synd, men en del dårlige forhandlere samt at importøren gikk konkurs ødela markedet i Norge. I Torino er Fiat en hjørnesteinsbedrift og i mesteparten av verden selges det mye Fiat. For bilene som lages er jo bra.

Er med i toppen
De første løpene av årets utgave av Corsa Italiana er for lengst arrangert. Cirka 40 entusiaster deltok, deriblant Anders Lorange. 74-åringen kjører i år i den nest raskeste av de fire klassene med en Fiat Abarth Assetto Corse 500.

– Bilen jeg kjører er spesiallaget på Abarth-fabrikken for baneracing. Den har cirka 200 hestekrefter, 1400 kubikks motor og er veldig konkurransedyktig i dueller med biler som er utstyrt med V6-motorer på både 3,0 og 3,2 liter. Hastigheten vi kjører i er rundt 170-180 km/t på det meste. Det er morsomt at jeg henger med i toppen, sier Anders Lorange som tidligere har kjørt i den minste klassen og oppnådd flere sammenlagtseirer. 

I løpet av en sesong er det totalt fire løpshelger. Lorange kunne godt tenkt seg flere løp.

– Men utfordringen er å få innpass på  banene, for det er hektisk program de fleste steder. Dessuten koster det jo ganske mye å leie banene. Derfor blir det ikke så mye kjøring som ønsket. 

Tre racingbiler
Mossingen har totalt tre racingbiler, og han kommer snart til å bytte løpsbil.

– Jeg holder på å klargjøre en Fiat 128 som jeg tenker å kjøre løp med. Den andre bilen, en Auto Bianchi, skal jeg selge. 

74-åringen har i flere år skrudd og gjort det meste med bilene sine selv. Det har han sluttet med.

– Jeg vasker bilene og skifter dekk, men er ikke så interessert i å skru lenger. Derfor kjøpte jeg en relativt ny  Fiat Abarth Assetto Corse 500 fra 2011 hvor det blir minimalt med skruing, sier

Del
Foregående artikkelGjør som Timothy, plant et tre!
Neste artikelREDBIKE: Sykkelverksted i en container
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS