Ikke alle i Moss har noen å feire julaften sammen med. Det ønsker mange sterke og gode krefter i Moss å gjøre noe med i år. Nå inviteres det til hyggelig og tradisjonell julefeiring på Verket Scene julaften. Fra klokken 17.00 vil det bli servert julemat og god julestemning.

I en årrekke inviterte Adventistkirken på Jeløy til julefeiring på julaften. I fjor ble det ikke noe av, og på grunn av kort tid fram til jul rakk ingen andre organisasjoner å få på plass et tilbud. Men da kom London Pub inn som en reddende engel helt på tampen med tilbud om julemiddag og julestemning.

Samarbeid
I år har man imidlertid vært ute i god tid. En rekke organisasjoner og gode krefter har i lang tid planlagt et julearrangement for ensomme og andre som gjerne vil feire sammen med flere.

– Nå er det klart at det blir tre timer med julekos på Verket Scene julaften fra klokken 17.00. Det skal bli en hyggelig og tradisjonell feiring som inneholder det meste folk forbinder med julaften, sier Cathrine Aasen Roksvåg i Kirkens Bymisjon som også har med seg Höegh Eiendom, Frelsesarmeen, Jeløy og Moss menigheter, Moss i Sentrum og Verket Scene på laget.

Plass til alle
Med Verket Scene som lokale så betyr det at kapasiteten er veldig god.
– Jeg tviler på om det blir så mange påmeldte at det blir fullt. Her er vi sikre på at det blir plass til alle. Vi kommer også til å avskjerme lokalet etter hvor mange påmeldte vi får. Jeg regner med at det er en del mennesker rundt i Moss og omegn som ikke har store familier å feire julaften sammen med. Noen er kanskje enslige, andre er nyinnflyttet til byen, eller så er det enslige mammaer eller pappaer som sliter med å stelle i stand en skikkelig julaften for barna sine. Alle som føler for å feire sammen med andre mennesker er hjertelig velkomne.

Påmeldingsfrist 10. desember
Cathrine Aasen Roksvåg forteller at det meste folk forbinder med julaften vil stå på menyen.
– Lokalet blir julepyntet, det blir lett underholdning og julemat. Deltakerne vil kunne forsyne seg fra en julebuffet, det blir riskrem til dessert, kaker og kaffe. Det skal ikke mangle noe, smiler hun og forteller at arrangementet er gratis og alkoholfritt.

For å få en oversikt over hvor mange som kommer så trenger arrangørene en forhåndspåmelding.

– Vi vil gjerne ha en tilbakemelding innen 10. desember. Påmelding kan gjøres til meg på mail eller telefon, til en av de frivillige organisasjonene som arrangerer eller ved å levere inn svarslippen som følger med brosjyren som lages.

Trenger hjelp
Tidlig påmelding er viktig av mange årsaker. – Vi tenker jo at en del av de som deltar på arrangementet vil hjelpe til litt underveis, men vi trenger en del frivillige både til å pynte lokalene, til å servere maten, sørge for at alle har det bra og til transport. For vi håper nemlig at vi kan ha et korps med biler som kan hente de som trenger det og så kjøre dem hjem etter arrangementet.

Ta kontakt
Cathrine Aasen Roksvåg forteller at de også håper på andre bidrag.
– Blant annet til julematen. Her håper vi at distriktets hoteller og serveringssteder kan være behjelpelige. Vi håper dette blir en stor omfattende dugnad hvor mange gode krefter bidrar til å skape en god og minnerik julaften for mennesker som trenger det, sier hun.

De som vil melde seg på, ønsker å bidra med enten hjelp, mat, drikke eller andre ting, eller har spørsmål og innspill kan kontakte Cathrine Aasen Roksvåg. Hun treffes på cathrineaasen.roksvag@bymisjon.no eller telefon 977 75 097.

 

 

Del
Foregående artikkelHyundai Ioniq plug-in hybrid: Ladbar suksess uten rekkeviddeangst
Neste artikelMoss Bueskyttere: Mange vil lære bueskyting
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS