Hyundai: Etter en salgstopp i 2011 og 2012 med en markedsandel på fire prosent, har Hyundais markedsandeler i Norge falt de siste tre årene. Men nå vil den sør-koreanske bilprodusenten tilbake til gammelt nivå, og i så måte er Tucson en god representant.

Det er kanskje ikke uten grunn ar Hyundai valgte Tucson som sitt flaggskip. Tucson er en romslig SUV spekket med utstyr som gjør den godt egnet til å være med i kampen om kundene i den sterkest voksende bilsegmentet i Europa.

Tucson er navnet på en by i Arizona (storebroren Santa Fe er en by i New Mexico). Dette forteller oss at Hyundai flagger ut bokstav- og tallkombinasjoner som modellnavn, og returnerer til tidligere navn. Modellen ix35 har vært en sterke bidragsyter til at Hyundai har solgt 1,2 millioner SUV-modeller i Europa.

Den sekskantede grillen med LED-lys er et tydelig kjennetegn på Hyundais nye design. Den visuelt noe høyreiste profilen på ix35 er borte. Tilbake står vi med en kraftfullt, klassisk SUV-design, et produkt i europeisk smak. Bilen er testet og utviklet i Europa for å møte europeiske kunders krav og forventninger, og den produseres ved en helt moderne bil-fabrikk i Tsjekkia.

Vi fant oss raskt til rette bak rattet. Setene gav god støtte til lårene, rett og slett en ergonomisk gjennomført førerplass. Elektriske justerbare forseter med elektrisk justerbar korsryggstøtte og minnefunksjon for førerplassen, samt et ratt med regulering både i lengde og høyde gjør det lett og finne den ideelle kjørestillingen. Her har Tucson gjort store fremskritt i forhold til tidligere modeller. Vi la også merke til at bilen har blitt romsligere enn forgjengeren, særlig i baksetene og bagasjerommet. Bagasjeromplassen er rimelig god, og velger man bort reservehjulet tilbys 513 liter stuevolum med alle seter oppe. Bakluken leveres med helautomatisk handsfree-funksjon, og kan åpnes via nøkkel eller knapp på dashbordet.

Forhandler i Moss

Utsikten eller oversikten fra førerplass var meget god, så vel til utvendige omgivelser som til instrumenter i bilen. Bilen er oppsatt med et avansert navigasjonssystem i samarbeide med anerkjente TomTom. En stor og lettlest skjerm gir deg oppdatert informasjon om køer, veiarbeidsområder og hastighetskameraer. I prisen ligger også syv års oppdatering fra TomTom Live. I tillegg en DAB+ radio med alle ønskede tilkoblingsmuligheter via kontakter i midtkonsollen (USB, AUX) for egne musikkvalg og lignende. Vi opplevde instrumentbetjeningen i Tucson som svært brukervennlig.

Vår testbil var utstyrt med en sekstrinns automatkasse som oppførte seg eksemplarisk, hvor man kunne velge mellom Normal og Sport Modus. Vi merket oss også en langt med støydempet utgave enn fra tidligere modell, hvor fabrikken selv går ut med å fortelle at det er en av klassens best støyisolerte kupéer.

Tucson er spekket med sikkerhet. Nevnes kan Parkeringsassistent Smart Packing Assist System (SPAS) som er en automatisk lukeparkeringsassistent som automatisk rygger bilen inn og parkerer på ordinære parkeringsplasser. AEB bremser automatisk når bilen oppdager farlige situasjoner i forhold til andre kjøretøy og forgjengere. Lane Keeping Assist System sørger for at sjåføren blir korrigert hvis bilen forlater kjørefeltet uten bruk av lyssignal. Rear Traffic Cross Alert bruker radar 180 grader bak bilen og varsler om kyssende trafikk. Blind Spot Detection er et system som identifiserer aktiviteter rundt bilen. Speed Limit Information Function er et system som registrerer skilter og minner sjåføren om disse. Activ Hood System sørger for at panseret tar av for støtet ved kollisjon med fotgjenger eller syklist.

Vår utgave, Tucson 2,0 CRDi 4WD aut. med ARN teknikk koster levert Moss kr. 468.000,-Da har du også en bil med alt tenkelig utstyr. Tucson 1.6 Gdi Claasic Edition er den rimeligste utgaven, og har en startpris på litt i underkant av kr. 300.000,-

Hyndai Tucson kan fås i to bensinvarianter på henholdsvis 132 hk og 177 hk, og to dieselvarianter på henholdsvis 115 hk og 136 hk. 

Del
Foregående artikkelSubaru: Sportslig nykommer
Neste artikelHarley Davidson med familie
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS