Kate Andreassen er hundefrisør. Siden april 2014 har hun drevet salongen Små poter – Store poter hundefrisør i Værlegaten 25. Hun forteller at pågangen er så stor at hun kunne hatt hundesalongen åpen syv dager i uka fra morgen til kveld.

Mossingen forteller at hun startet opp etter inspirasjon fra USA. – Jeg er gift med en amerikaner, og der borte er det massevis av hundefrisører. Siden det ikke er noen utdannelse for hundefrisører i Norge så valgte jeg å dra til Canada for å gå på skole. Her tok jeg en fire måneder lang intensiv utdannelse hos verdens beste frisører. I tillegg har jeg reist verden rundt på seminarer og fått massevis av kunnskap.

Startet i 2014
I 2014 startet hun opp hundefrisøren i Værlegata 25, og pågangen har etter hvert blitt ganske så stor.

– Det er ikke noe problem å fylle arbeidsdagene. Faktisk kunne jeg holdt på til langt ut på kveldene samt i helgene hvis jeg ønsket. Men det er morsomt at så mange bruker meg. Samtidig burde enda flere hundeeiere sørget for bedre stell av pelsen på kjæledyrene sine.

Kate Andreassen forteller nemlig at hun har opplevd flere grelle eksempler på pels som har vært vanskjøttet.
– Jeg har hatt hunder innom som tydeligvis ikke har fått stell i det hele tatt. De har antakelig heller ikke vært børstet på mange måter, for den stakkars hunden har hatt knuter og dreads over hele kroppen. Da har jeg sagt i fra hva jeg mener.

Hverdagsklipp
Hundefrisøren driver ikke med showklipping av hunder. – De som har hunder som skal delta på show klarer som regel det selv. Disse hundene krever hyppig stell og klipp av pelsen, og da må de jo gjøre det på egenhånd. Det jeg driver med er enkelt og greit hverdagsstell av hundene. Det vil si jeg klipper, bader, shamponerer og napper hunder slik at de unngår knuter i pelsen, hudsykdommer og andre plager.

Mange kan lite
Hun mener mange hundeeiere kan altfor lite om hvordan hundepelsen skal behandles.
– Det er veldig forskjellig fra hunderase til hunderase hvordan pelsen skal behandles. Noen skal ikke klippes, andre skal nappes mens det på mange raser må klippes. Mange av de som har vært innom har blitt veldig flinke til å passe på. I tillegg til det stellet de kan gjøre hjemme så kommer de også regelmessig for klipp. Det er også mange som ringer meg og spør om råd, sier Kate Andreassen.

Adopterte hunder og katter
Mye av grunnen til at hun valgte å bli hundefrisør er at hun er veldig glad i dyr, og da spesielt hunder. Så glad i dyr er hun at hun har adoptert både hunder og katter som har vært uten hjem.

– Jeg har to hunder, som er adoptert fra Romania og Polen. Den fra Romania var det søsteren min som hentet til Norge. Hun fant et hjem til den, men så viste det seg at vedkommende ikke kunne ha den. Dermed havnet den hos meg. Søsteren min så også en nyhetsreportasje på TV om at det på grensen til Norge var funnet en hund i bagasjerommet på en polsk bil. Den har også havnet hos meg. Jeg har også to katter som begge bare har dukket opp på døra mi. De har vært hjemløse og tydeligvis forstått at de vil få det godt her. Jeg tok for en del år siden også til meg en hjemløs katt. Den ligger nå begravd i hagen. Kanskje det er ånden derfra som har anbefalt de to kattene å komme hit, ler Kate Andreassen.

Tore Kubberød (Tekst)
Jørn Mortensen (Foto)

Del
Foregående artikkelGir nytt liv til gamle møbler
Neste artikelNorges største padel senter i Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS