Det er ingen grunn til glemme suppe som et fullverdig middagsalternativ – eller som forrett, for den saks skyld. Lage suppe kan alle gjøre, det er ikke vanskelig i det hele tatt, sier kokken Øyvind Falck.

Høsten er tradisjonelt suppetid. En suppe kan varme godt, og det er atskillig kos innebygd i en rykende suppetallerken med masse smak og gjerne godt brød til.

Grønnsakssuppe er både næringsrikt og godt, og man kan blande og mikse etter smak og behag. Buljong duger i et knipetak, men en solid, hjemmelagd kraft kokt på kraftbein med litt kjøtt på bringer suppa til uante høyder. Kraft lager du lett. Det tar litt tid, men på den andre siden er smaken uerstattelig. Bibringe setter god smak på kraften og er en god blanding av fett, bein og kjøttstrimler.  – Østfold og Vestfold står for produksjon av 80 prosent av landets grønnsaker, sier Øyvind Falck, selvutnevnt suppe-entusiast. Så det er nok å ta av, og vi er heldige som kan kjøpe grønnsaker direkte fra gårder i distriktet.

Denne grønnsakssuppen er mitt forslag, men alternativene er mange, og en god suppe lages egentlig fritt etter eget ønske.

– Hvitløk
– Chilli
– Blomkål
– Brokkoli
– Løk
– Purreløk
– Gulrot
– Sellerirot
– Salt og pepper

Pynt gjerne med timian eller andre urter.

Øyvinds blomkålsuppe
Til 2-3 personer.

Del en  blomkål opp i middels store buketter. Ha ca 4 dl med vann i en gryte, og legg middels stor buketter opp i gryta. La de koke til de blir al dente,- altså de skal ha tyggemotstand. Ta opp halvparten av blomkålen og kjør resten av blomkål og vann med en stavmikser til den blir finkornet.

  • Tilsett en halv liter med kremfløte. Smak nå til med hvit pepper og salt.
  • Kokes lett på svak varme sammen med resten av bukettene.

Før servering legger du en ss med creme fraiche midt i suppen og små biter av sprøstekt bacon over.

Pynt med fersk timian.

Fortunatos røde linsesuppe
2-3 personer.

  • Legg i vann 4 dl med røde linser. De skal ligge der i 20 minutter.
  • I en kjele har du så litt olivenolje, finhakket hvitløk, 1/2 rød løk, også finhakket samt en
  • 1 halv gulrot som er kuttet i små terninger.

La dette bli litt mykt først i kjelen over middels varme.

Hell over 6 del grønnsaksbuljong ogt tilsett de røde linsene.

– Tilsett en boks med knuste tomater
– Smak til med 1 ts med spisskummin
– 1 ts med chillipulver
– 1 ts paprikapulver og til slutt 1 ss med karripaste.

Det setter en god spiss på suppen.
Kjøp den ferdige paste, se etter AROY – D. Yellow Curry Paste. Den smaker best.
Resten av pasten du kjøper kan du bruke i andre matretter.

La suppen så småkoke i ca 20 minutter. Ikke lenger.

Klipp over fersk koriander før servering.

Så enkelt er det 

Del
Foregående artikkelAmbassadør Hagen
Neste artikelSkal gi interiørtips til BBF Magasinets lesere
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS