Kjøreglede. Frihetsfølelse. Disse to ordene hentes tidlig fram når medlemmene i Sportsvognklubben Moss skal beskrive sin store lidenskap.  

For det å kjøre sportsbil handler om nettopp dette – lidenskap.

Moss Sportsvogn Club– En rolig tur, helst  i godt vær, på idylliske landeveier med lite trafikk og desto mer natur. En kaffekopp og en prat i møtet med noen som deler interessen med deg. Planlegging av neste fellestur, kanskje – eller hjelp til å løse et teknisk problem. I sum  blir dette som balsam for sjelen, sier Rolf  Tvedt Olsen.

Han er leder i Sportsvognklubben Moss, som teller 29 medlemmer. De fleste er bosatt i Moss og Rygge, men også Våler, Son og Kolbotn er representert.

– Vi  har ingen aldersbegrensning, men det står ikke til å nekte at vi er en klubb for godt voksne. Majoriteten er i 60-årene, og eldstemann er 75. Men når vi setter oss i bilene våre, blir vi som gutter igjen, humrer Tvedt Olsen.

Bilene, ja – de representerer et vidt spekter av merker, modeller og årganger. Men ett er felles: det sportslige preget.  Slik sier medlemmene det selv:

Sportsvognclub1– I en sportsbil kjører du.  I en vanlig bruksbil «blir du kjørt».  I en sportsbil er det ikke nødvendig å kjøre fort. Den er ofte liten og snerten, gjerne åpen. Selv om hastigheten er moderat, føler du at det går fort. Og lyden….den smyger seg herlig inn i øregangene!

Mange av medlemmene i Sportsvognklubben Moss  nyter friheten og kjøreopplevelsen i engelske tosetere som Triumph og Morgan. Men her finnes også Porscher og Mercedes-Benz’er av edel årgang. Én kjører en Fiat 850 Sport Spider fra 1973, mens Bjørn H. Sørensen er den stolte eier av en Excalibur Phaeton 1968-modell, som det finnes kun to av i Norge.

Motor og veteranbil mossSelv om de fleste SKM-doningene har to seter, finnes det også firesetere. Men da snakker vi helst om kabrioleter, for eksempel en Audi A4 1,8 turbo fra 2005.  Og den er det lederen selv som eier.

– Flere av medlemmene våre sitter på betydelig teknisk fagkunnskap. På eldre biler kan det jo oppstå problemer, og da er det godt å ha noen å rådføre seg med.  Noen er bedre til å skru enn andre. Og vi  rekker hverandre en hjelpende hånd når behovet er der, sier Rolf Tvedt Olsen.

– I sommermånedene har SKM-medlemmene ukentlige treff. Og det arrangeres to «obligatorisk» fellesturer – én om våren og én på høsten.

– I år gikk vårturen «Limfjorden rundt» i Danmark med tre overnattinger, forteller Tvedt Olsen, som skryter av miljøet og samholdet, og som kategorisk avviser at Sportsvognklubben Moss er en arena for eliten.

 

Tekst: Per L. Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelVolvo XC90
Neste artikelPiraten i bystyret
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS