Da Moss kommune forleden hedret byens norgesmestere var Arve Hansen en av de som entret scenen. Bortsett fra venner og familie er det nok ikke så mange som vet hva Krapfossmannen er best i landet i.

Det kårets hundrevis av norgesmestere i løpet av et år. Blant annen innen harehund. Det er her Arve Hansen viste seg som landets beste i 2015 sammen med beagletispa Kikki. I løpet av to novemberdager i skogene i Gjøvik-traktene sørget de for å slå et tjuetalls andre konkurrenter.

– Det var sporingen av en hare på dag to som gjorde at vi tok NM-tittelen. Uten den haren hadde vi endt på tredje eller fjerdeplass, smiler Arve Hansen.

Håper på hvalper
Hjemme på Krapfoss har han for tiden fire hunder
– tre beagler og en labrador.
– Jeg har totalt fem hunder. I tillegg til disse hundene har jeg to hunder ute på for. Den ene av beaglene jeg har låner jeg fra Spania for 11 måneder. Tispene har løpetid akkurat nå, og spanjolen skal sørge for at de blir drektige før han sendes hjem ved påsketider.

Et liv med hunder
Arve Hansen har siden han var ti år gammel alltid hatt hunder.
– De første årene var det labrador, men i 1995 fikk jeg min første beagle. Den gang var hensikten jakt, og selv om jeg fortsatt jakter så går det nok nå mest tid til trening og fokus på konkurranser.

Det er flere typer konkurranser Arve og hundene er med på.
– Vi har jaktprøver, sporsøk og utstillinger. Norgesmesterskapet  var i jakt, hvor dommerne over to dager vurderte målbruk, søk og lostid. Kikki gjorde en kjempejobb, sier han.

Spansk champion
Nå skal altså seks år gamle Kikki få en konkurransepause snart. Går alt etter planen blir hun drektig med den spanske leieboeren.

Arve Hansen tror avkommene kan bli nye mesterhunder.
– Den spanske beaglen er multichampion, med championtitler i både Spania, Portugal og Bulgaria. Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg da jeg ble spurt om jeg ville låne ham. Og under oppholdet her i Norge så har han også blitt norsk og svensk viltspor-champion, den har vunnet utstillinger i både Norge og Sverige og har en rekke ganger blitt kåret til «best in show». Arve Hansens beste plassering i NM tidligere var en 4. plass.

– Derfor var det utrolig morsomt at vi gikk helt til topps. Det er knallhard konkurranse, og en skal ha både litt flaks og dagsformen for å vinne, smiler han.

 

Del
Foregående artikkelPå tre år har de nesten firedoblet omsetningen
Neste artikelVINER TIL TORSK
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS